- Det kan ta flere dager før vi får avhørt ham

AURSKOG-HØLAND/OSLO (Dagbladet): Fem vitner er så langt avhørt i forbindelse med lørdagens ulykke på Bjørkelangen, hvor to Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) mistet livet.

Flere kom til ulykkesstedet like etter sammenstøtet mellom bilen og hestevogna med jentene, men politiet har så langt ikke kommet i kontakt med noen som så selve hendelsen. Bilføreren i 40-åra er så langt ikke i stand til å bli avhørt. Det kan ta flere dager før det skjer.

- Han er også et offer i denne saken. Dette var ikke en villet handling. Han er helt ute av seg, får hjelp av kommunens kriseteam og prøver å komme til hektene hjemme hos seg selv. Det kan hende at vi ikke får avhørt ham formelt før slutten av uka, sier lensmann Svein Engen til Dagbladet.

Lensmannen sier at ulykkessjåføren har barn på skole i bygda, og at situasjonen er veldig vanskelig for alle som er berørt.

Ulykkesbilen gjennomgår nå grundige tekniske undersøkelser hos Statens biltilsyn på Jessheim. Ulykka skjedde på fylkesvei 229, rundt fire kilometer sør for Bjørkelangen i 1430-tiden lørdag.

- De synlige skadene er i fronten. Etter all sannsynligheten traff den hestevogna med jentene bakfra, sier lensmannen. 

Mannen er foreløpig siktet for uaktsom kjøring. Lensmannen sier at de så langt ikke har noen indikasjoner om at bilen har kjørt raskere enn 80-grensa på stedet. Like etter ulykkesstedet går fartsgrensen ned til 60 kilometer i timen.

- Etter veitrafikkloven, har hesteekvipasjer lov til å ferdes på veien. Hvis det hadde vært gangvei på stedet, kunne ikke hesten ha kjørt der. Og jeg kan ikke finne noen nedre aldersgrense for hestekjøring i en slik situasjon, sier lensmannen til Dagbladet.

11-åringen gikk på skole i Nes, mens 13-åringen gikk på skole i Bjørkelangen. Mandag morgen var det minnestunderskolene til de to omkomne jentene.

Bilføreren har avgitt blodprøve og er rutinemessig fratatt førerkortet. Politiet skal ikke ha mistanke om promillekjøring eller kjøring i påvirket tilstand, ifølge NTB.

Monday, January 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments