- Det kan nærme seg 30 grader neste uke

(Dagbladet): Det er ventet en del bygeaktivitet Østafjells både i dag og til dels på fredag. Men til helga er det en bedring i sikte, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Siri Wiberg Horjen.

- Når det kommer til helga er det ventet ganske bra vær. Det er fortsatt utrygt for enkelte byger, men det ser også ut som det kommer lange perioder med pent vær, sier Wiberg Horjen til Dagbladet.

Også blir det varmt.

- Nærmer seg 30 grader

- Ja, nå er det ventet høye temperaturer. De vil ligge mellom 22 og opp mot 26, 27, 28 grader de neste dagene. Det blir gradvis stigende fram til onsdag neste uke.

- Betyr det at det kan bli varmere enn 28 grader?

- Det er fortsatt litt tidlig å si, men det kan nærme seg 30 grader ut i neste uke, ja.

Samme værtype i hele Norge

Bortsett fra at det er Østafjells som denne gangen ser ut til å stikke av med de høyeste temperaturene, er det ifølge Wiberg Horjen små forskjeller i værtypen som preger landet neste uke.

- Hele landet vil få mye av den samme værtypen, med bygeluft og perioder med pent vær, sier hun.

- Det er kommet varmere luft i Nord-Norge, som vil vedvare de neste dagene, mens temperaturene ser ut til å synke noe igjen i helga.

- Også på Vestlandet er det ventet bygeluft, men her vil temperaturene gradvis stige.

- Og i Midt-Norge ser vi samme tendensen; lokal bygeaktivitet og perioder med pent vær, sier meteorolog Wiberg Horjen.

Brannfare

Meteorologisk institutt advarer om at det er stor gress-, lyng og skogbrannfare flere steder i landet, inntil det kommer nedbør av betydning.

Ifølge yr.no blir helgeværet slik:

• Sør-Norge: Skiftende bris. Perioder med pent vær, men også lokale regnbyger, vesentlig i indre strøk. Litt lavere temperatur i Trøndelag, ellers litt stigende temperatur.

• Nord-Norge: Bris mellom nordvest og nordøst. Enkelte regnbyger, søndag etter hvert opphold og perioder med pent vær. Lavere temperatur.

• Spitsbergen: Sørvestlig eller skiftende bris. Stort sett oppholdsvær. Omtrent uendret temperatur.

Også blir neste uke, fram til og med torsdag, slik:

- For det meste rolige vindforhold i hele landet. På Spitsbergen kan det komme litt regn av og til. I resten av landet ventes perioder med pent vær, men også lokale regnbyger, vesentlig i indre strøk. Omtrent uendret temperatur i hele landet, skriver yr.no.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer

Thursday, June 5th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments