- Det kan bli lenge til du ser henne i ringen igjen

(Dagbladet): Cecilia Brækhus ønsker ikke å forlenge kontrakten med det tyske promotorselskapet Sauerland. Det brygger opp til bråk fordi Team Sauerland og Brækhus representanter har ulike oppfatninger av hvor lang tid hun har igjen av kontrakten.

Brækhus har gitt beskjed om at hun ikke vil bokse i et stevne 24. mai, mens Sauerland på sin side mener hun har ett år igjen av kontrakten og at saken kan ende i retten.

Tidligere proffbokser og boksepromotor Steffen Tangstad sier at det kan være en utfordrende prosess for en bokser å bryte med en promotor.

- Erfaringen er at det er vanskelig å komme seg ut av slike kontrakter. Det som vanligvis skjer når boksere bryter opp med promoterer, fører ofte til at karrieren går i stå, sier Tangstad til Dagbladet.

Kan ta tid

Tangstad understreker at han kun kjenner saken fra mediene og ikke vet hva teamet rundt Bræhkus har planlagt etter et eventuelt brudd med Sauerland. Men av erfaring mener han det ofte er vanskelig å gå til en annen promotor.

- Ofte vil andre promotorer vegre seg med å gå inn på noe de ikke helt vet hva er. Det er et visst samarbeid mellom promotorer – samtidig som det er konkurranse, sier Tangstad.

Derfor frykter han det verste:

- Det kan bli lenge til du ser henne i ringen igjen.

Han sier også at det ikke ville forundre ham om det ender med et forlik mellom Sauerland og Brækhus. Men åpner også for at de har en klar plan for veien videre.

- Hun har dyktige folk rundt seg. Jeg håper de har en plan, sier Tangstad.

Tangstad har vanskelig for å se for seg andre europeiske promotorer som er aktuelle for Cecilia Brækhus.

- Haug med muligheter

Ole «Lukkøye» Klemetsen er ikke enig i at tyske Sauerland er det eneste alternativet for Brækhus.

- Det er en haug med andre muligheter. I alle fall England har store, store muligheter og i Frankrike er det masse muligheter, mener Klemetsen.

- Brækhus er en av de beste bokserne i verden, det er hundre prosent utenkelig at hun ikke skal få en kontrakt noe annet sted, sier han.

Men også Klemetsen vet av egen erfaring at det er tøft å bryte med en promotor innen boksingen.

- Det er veldig fort gjort at man havner i rettssak. Det skjedde med meg da jeg brøt med Emanuel Steward, det ble en sak i Stavanger byrett der jeg tapte på alle punkter, sier Klemetsen.

- Jeg håper hun har tenkt seg nøye om når hun forlater dem, og at teamet hennes med hjelpere er flinke nok til det, sier han.

Klemetsen mener ellers at dette er den rette anledningen for regjeringen til å sette fart på det de lovet etter valgseieren sist høst: Å oppheve forbudet mot proffboksing i Norge.

Friday, April 4th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments