-Det kan beskrives som en ekstrem lykkerus

KØBENHAVN (Dagbladet): – Nå er jeg så glad at jeg ikke har ord. Jeg er så uendelig glad, og veldig fornøyd med min egen opptreden. Det harde arbeidet har gitt resultater!

Det sier sier Carl Espen etter at det ble kjent at han gikk videre i Eurovision.

- Det kan beskrives som en ekstrem lykkerus. Jeg tror jeg trenger litt tid til å forstå hva som egentlig har skjedd. Det er en så utrolig stor ære å bli stemt frem av hele Europa til finalen. Og ikke minst å kunne innfri forventningene og tilliten det norske folk har gitt meg, sier han og fortsetter:

- Jeg takker og bukker for muligheten dere har gitt meg, og skal bruke det neste døgnet på å ta det til nye høyder i finalen.
 

Finalebillett

Som sjette land, ble Norge ropt opp som finalist i Eurovision 2014. Carl Espen skal dermed representere Norge meg «Silent Storm» i finalen på lørdag.

Elisabeth Andreassen, eller «Bettan», er imponert over innsatsen.

- Vi ropte hurra og «JAAAA!!!». Deilig for den norske delegasjonen og Carl Espen. Jeg vil også si at det var en fantastisk sendning fra Danmark. Det blir en flott finale med alle de nordiske landene. Fabelaktig innsats, Carl Espen!

MGP-ekspert Ingeborg Heldal sier at alle hennes favoritter ble med videre.

- Jeg jublet høyt i sofaen! Alle mine favoritter er med! Jeg er så glad for at resten av Europs også synes Carl Espen er fantastisk! Nå blir det en fantastisk fest på lørdag!

Den sindige vestlendingen har vært rolig hele uka, og etter generalprøven i dag, fortalte han at han var fornøyd med egen innsats og at han så fram til å stå på scenen i kveldens semifinale.

I forkant av kveldens semifinale har sjansene til Carl Espen steget, i alle fall om vi skal tro på bookmakerne, som spådde ham som forhåndsfavoritt. De fikk altså rett.

Tidligere MGP-deltaker Jørn Hoel syns også 31-åringens prestasjon var svært bra.

- Gratulerer så mye! Dette er velfortjent etter en super utførelse. Dette varmet, skriver Hoel i en sms til Dagbladet.

Norsk konkurrent

Carl Espen er imidlertid ikke den eneste nordmannen som sto på ESC-scenen i kveld. 

Også Ovi (35) fra Bryne deltok – og kom videre. 

Norsk-rumeneren representerer Romania, som han også gjorde i 2010, denne gang med låta «Miracle» sammen med duettpartneren Paula. 

Polen, Østerrike, Finland, Hviterussland, Sveits, Hellas og Slovenia gikk også videre.

- Det er bare hyggelig at det er en annen nordmann på scenen i kveld. Jeg treffer på Ovi backstage og han er veldig hyggelig, sa Carl Espen til Dagbladet tidligere i dag.

- Ingen spisse albuer, altså?

- Hehe, nei, det er ikke det.

På oddslistene for lørdag er svenske Sanna Nielsen storfavoritt med låten «Undo». Sverige har vunnet ESC fem ganger tidligere og Norge tre, så nå er det duket for en skikkelig landskamp i lørdagens store musikkonkurranse.

Landene som måtte takke for seg i konkurransen var Israel, Georgia, Litauen, Irland og Makedonia.

Thursday, May 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments