Det hjalp ikke at han har funnet Jesus og har oppført seg eksemplarisk siden 1994

(Dagbladet): For åttende gang søkte Mark David Chapman (59) om prøveløslatelse, og for åttende gang kjempet avdøde John Lennons kone Yoko Ono for at ektemannens drapsmann skal holdes bak lås og slå, skrev Dagbladet tidligere i dag. 

Og Chapmans frihetssøknad førte heller ikke denne gangen fram, skriver New York Daily News.

Chapman soner en dom på 20 år til livstid i fengsel etter at han drepte Beatles-stjernen 8. desember 1980.

Nå må han belage seg på ytterligere to år i fengsel før han kan søke om prøveløslatelse igjen.

To nye år

Prøveløslatelseskomiteen, som besto av tre jurister, annonserte i dag at Chapman må forbli i fengsel fordi de frykter han vil begå nye lovbrudd om han slipper ut.

I tidligere avslag har komiteen uttalt at en løslatelse vil «undergrave respekt for loven», og denne komiteen gjør også et poeng av dette.

Komiteen intervjuet Lennon-morderen onsdag denne uka. De har festet seg ved at Chapman fikk John lennons autograf på ei plate bare timer før drapet.

- Offeret viste godhet mot deg tidligere på dagen og dine handlinger har gått hardt utover familien og de som elsket ham, heter det fra komiteen.

- Funnet Jesus

Komiteen lot seg ikke overbevise av at Chapman har mottatt mange støttebrev og at han uttrykker anger. De har heller ikke funnet det tungtveiende at han sier han har funnet Jesus i fengselet og at han har oppførst seg eksemplarisk bak murene siden 1994.

Yoko Ono har argumentert kraftfullt for at ektemannens morder ikke skal slippes fri. Hun hevdet at en løslatelse ville være til fare for henne og Lennons to sønner.

Ono har også påpekt at en løslatelse kan være til fare også for Chapman selv, da han vil kunne risikere angrep fra svorne Lennon-fans.

Chapman har tidligere uttalt at han drepte Lennon fordi han var berømt og fordi han var falsk som levde et liv i luksus. John Lennon (40) ble drept da han returnerte hjem fra innspilling i platestudio sammen med Yoko Ono.

Chapman soner under strenge sikkerhetstiltak og får bare forlate sin celle tre timer per dag. Han har jevnlige møter med sin kone Gloria Chapman som han giftet seg med før drapet på John Lennon.

Friday, August 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments