Det har nådd en grense for hva som er forsvarlig nå

SANDVIKA ( Dagbladet): I stedet var mannen med i retten via videolink fra Halden fengsel der han sitter varetektsfengslet.

Den 49 år gamle mannen er siktet i Cappelen-saken som etterforskes av Asker og Bærum politidistrikt. Mannen er siktet for å ha kjørt rundt i Oslo og levert hasj. Politiet skal ha også ha beslaglagt store mengder hasj fra et sted som knyttes til ham. Politiet begjærte ham videre varetektsfengslet i dag. Siktede ønsket seg løslatt.

Det er uklart hvordan mannen stiller seg til anklagene da han ikke har forklart seg i saken så langt.

- Nådd en grense

Gjermund Erik Cappelen (47) pekes ut som hovedmannen i den omfattende narkotikasaken. Det var han som i avhør med Spesialenheten for politisaker hevdet at politioverbetjent Eirik Jensen (56) hadde hjulpet ham med å smugle «tonnevis» med hasj til Norge mot betaling. Jensen avviser beskyldningene. Cappelen har ikke forklart seg om like store mengder overfor Asker og Bærum-politiet, men vil bli konfrontert med det, har avtroppende politimester Ingrid Wirum tidligere bekreftet overfor Dagbladet.

49-åringen som ble begjært fengslet i dag har ikke avgitt forklaring siden pågripelsen ved i juletider i fjor, ifølge sin forsvarer, advokat Johnny Veum.

På videolinken som ble vist i tingretten, før dommeren bestemte at rettsmøtet skulle gå for lukkede dører, framsto mannen som syk. Han satt og gjorde gjentagende bevegelser med kropp og hender og så ned i gulvet.

- Vi mener det har nådd en grense for hva som er forsvarlig nå og at han ikke bør være i varetekt. Helsen hans, både fysisk og psykisk, er i ferd med å gå til grunne, sier Veum til Dagbladet.

Han sier transporten fra fengselet til tingretten i dag hadde blitt for belastende for ham. Den litt over 12 mil lange kjøreturen fra Halden fengsel til Asker og Bærum tingrett i Sandvika tar cirka en time og 30 minutter.

- Bekymret

- Jeg er veldig bekymret for ham. Det er veldig vanskelig for ham å sitte varetektsfengslet, sier Veum, som mener det ikke er forsvarlig å holde ham varetektsfengslet.

Politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe i Asker og Bærum-politiet sier de ønsker å holde mannen varetektsfengslet med bakgrunn i bevisforspillelsesfare. Utover det ønsker hun ikke å kommentere saken.

Det er gått over tre måneder siden manenn ble pågrepet. I tillegg til 49-åringen og Cappelen er flere personer siktet i sakskomplekset. Cappelens sønn sitter varetektsfengslet siktet for heleri, mens Cappelens samboer er siktet for heleri, men løslatt. Sønnen erkjenner straffskyld, mens samboeren nekter. En 62 år gammel steinimportør er siktet i saken. Han nekter straffskyld.

En 35 år gammel travhesteier er siktet for heleri etter at han leverte 930 000 kroner til hasjsiktede Gjermund Cappelen på Lysaker rett før jul, noe han innrømmer. Han har tidligere godtatt varetektsfengsling etter å ha fått beskjed om at han sjekket ut av Cappelen-saken og etterforskningen er tatt over av Oslo-politiet. En 58 år gammel mann var også siktet i saken, men han ble funnet død på cella to dager etter at han ble varetektsfengsla i jula i fjor.

Monday, March 31st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments