- Det er tidenes løp

DAVOS(Dagbladet): Anders Gløersen gikk tidlig ut på dagens 15-kilometer for menn. I mål var han 46,8 sekunder foran Bernhard Tritscher. 

Nordmannen kom inn som reserve etter Didrik Tønseth måtte akuttopereres i natt.

Spørsmålet alle stilte seg var – hvor godt er egentlig dette løpet? For bak ventet kanoner som Martin Johnsrud Sundby og Dario Cologna. I tillegg til en haug med outsidere.

Mens han byttet om og satt seg godt i rette i lederstolen, kjemper de en intens kamp for å ta igjen nordmannen.  Gløersen kunne ikke gjøre noe annen enn å vente og håpe.

Sterkt løp

Sakte men sikkert begynte den ene kanoen etter den andre å sakke akterut. Petter Northug, som etter en rolig start hadde en sterk avslutning, endte også fem sekunder bak.

Pallplasseringen var innen absolutt innen rekkevidde. 

Og da hjemmehåpet Cologna stivet på slutten, og storfavoritt Johnsrud Sundby tapte sekundstriden, ble det seier for reserven.

Som kom inn i siste time.

Og stort sett går sprint.

Hans første distanseseier.

- Det er tidenes løp av Gløersen, sa Torgeir Bjørn på direkten.

Selv fulgte hovedpersonen opp:

- Det var en overraskelse for meg også. Jeg skulle egentlig ikke gå, men jeg tok sjansen da flere måtte melde pass. Jeg hadde forhåpninger, men at jeg vant var en overraskelse, sier Gløersen i et intervju vist på NRK.

Tilbake

Også Petter Northug imponerte i dagens løp. Etter en treg start gikk han en kjempeavslutning og tok andreplassen i Davos foran Chris Jespersen.

- Jeg har fått greie svar og kjenner at det er mye trening i kroppen og dagsformen varierer. Det er som forventet, sier Northug til dagbladet.

Saturday, December 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments