- Det er sterkt å se hvordan barna tar vare på hverandre i denne tunge tida


BJØRKELANGEN KIRKE (Dagbladet): I kveld samlet bygdesamfunnet seg i sorg i Bjørkelangen kirke, etter at to jenter på 11 og 13 år døde etter å ha blitt påkjørt mens de var ute og trente med hest og vogn, lørdag.

Det var tent lys, lav kirkemusikk spiltes i bakgrunnen og framme sto et bilde av den 13 år gamle jenta som var fra kommunen der den tragiske ulykka inntraff i går. Flere hadde tatt seg tid til å skrive i ei minnebok som lå framme.

- Vi prøver å ta innover oss det som har skjedd. Det virker så utrolig meningsløst, sier Cathrine Resch-Karlsen til Dagbladet.

Klokkeren kjenner godt til jenta og familien til 13-åringen. 11-åringen var på besøk hos sin to år eldre venninne da ulykka inntraff. Hun var fra nabokommunen, Nes.

- Det er helt tragisk. Vi kan ikke gjøre annet enn å samles og be for familien til de to jentene, og for sjåføren og familien hans. Han har det nok heller ikke så bra nå, sier hun.

Kirken har holdt, og holder, dørene åpne framover.

- Vi kommer til å ha åpne dører så lenge det er behov for det, sier Resch-Karlsen.

Hun forteller at flere har hatt et ønske om å samles i sorgen.

- De kommer hit for å tenne lys og være sammen. Det er godt å se hvordan barna tar vare på hverandre i denne tunge tida, sier hun.

Det var like etter klokka 14 lørdag, at de to jentene ble påkjørt bakfra mens de kjørte i hest og vogn. De ble fløyet til Ullevål sykehus, men livene sto ikke til å reddes.

Den 11 år gamle jenta døde på Ullevål sykehus i 02-tida i natt, mens den 13 år gamle jenta døde i 10-tida i dag tidlig.

På en pressekonferanse i 15-tida i dag, sa lensmannen at sjåføren, som foreløpig er sikta for uaktsom kjøring, har det vanskelig.

- Han er veldig nedbrutt, og blir selvfølgelig fulgt opp av medisinsk personell. Han blir ikke latt aleine, sier han.

Mannen er foreløpig avhørt på stedet etter ulykka i går.

- Vi venter med neste avhør til han er i form til å bli avhørt, sier lensmann Engen.

Sunday, January 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments