- Det er som om Usain Bolt bare skulle få springe hekkeløp før et mesterskap

Følg sprintfinalene fra Davos fra kl. 14.30!

(Dagbladet): Om 66 dager starter VM i Falun.

Der står tolv ulike distanser på programmet. Det eneste problemet for langrennsløperne er at de ikke skal øve på halvparten av distansene før mesterskapet starter.

Marit Bjørgen, Petter Northug, Charlotte Kalla, Dario Cologna & Co skal ikke gå følgende VM-distanser i verdenscupen før det hele tar til:

- Ingen damestafett
- Ingen herrestafett
- Ingen skiathlon for damer
- Ingen skiathlon for menn
- Ingen tremil for damer
- Ingen femmil for menn

- Burde legge opp annerledes

- Det er som om Usain Bolt bare skulle få springe hekkeløp fram mot et mesterskap, sier en skuffet Calle Halfvarsson til svenske Expressen.

Han og flere andre løpere er tydelig frustrerte over at de ikke får øve på flere av mesterskapsdistansene før de stiller til start i Falun.

- Jeg synes man burde kunne legge opp sesongen annerledes, sier Marit Bjørgen til avisa.

Egentlig skulle stafett og skiathlon stå på programmet under verdenscuphelga i La Clusaz neste helg. På grunn av snømangel i Frankrike, blir løperne værende i Davos nok en uke – og programmet er endret til å inneholde 10 og 15 kilometer fristil lørdag og sprint søndag.

Ønsker mer stafett

Snømangel er også et problem i Davos, og derfor ble gårsdagens program endret.

Egentlig skulle det vært 15 km for kvinner og 30 kilometer for menn, men dette ble kuttet ned til 10 kilometeren som Therese Johaug vant i utklassingsstil – og Martin Johnsrud Sundby gikk seirende ut av sekunddramaet med Didrik Tønseth.

Er det en distanse langrennsløperne virkelig kunne ønske at dukket hyppigere opp på verdenscupprogrammet, så er det stafett.

- Jeg synes det burde være minst to stafetter før VM. Det er jo noe som virkelig fenger publikum, sier Eldar Rønning til Expressen.

Den svenske landslagssjefen holder med trønderen i det.

- Stafett er en viktig del. Og den er verdifull. Det er merkelig at vi ikke får gå en eneste stafett før et VM, sier Rikard Grip.

Skiathlon står på programmet i russiske Rybinsk 24. januar. Men Rikard Grip sier til Expressen at det ikke er aktuelt å sende løpere som skal til VM til Russland – noe han heller ikke tror andre nasjoner heller gjør.

Sunday, December 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments