- Det er noe jeg aldri vil glemme

(Dagbladet): I et eksklusivt intervju med engelske Daily Mail, forteller David Moyes (51) for første gang om dramaet som utspilte seg i kulissene da han fikk sparken som Manchester United-manager:

Det er sent på kvelden. Datoen er 21. april 2014. Daily Mail-journalist Matt Lawton ringer skotten. Budskapet kommer like overraskende som det er nedslående: Moyes er ferdig i klubben, etter bare ti måneder.

- Det er ingen mulighet for at dere (i media) ville visst det før meg. Det er Manchester United vi snakker om, svarer Moyes i den første av to telefonsamtaler dem imellom den kvelden.

Taus United-ledelse

Bare en time før 51-åringen blir oppringt av Lawton, begynner ubekreftede nyhetssaker om sparkingen å fylle sportssidene verden over.

Moyes forsøker å komme i kontakt med United-ledelsen, men får ingen svar. Til slutt tar direktør Ed Woodward telefonen. Moyes får ingen forklaring – kun beskjed om å møte på Carrington klokken åtte neste morgen.

Umiddelbart vet han hva som er i vente. Den påfølgende natten sover ikke den hardtarbeidende skotten et sekund. For å unngå fotografenes blitzlamper, reiser han grytidlig til treningsfeltet.

- Jeg var knust

Klokken fire om morgenen snører han på seg joggeskoene, før han løper en siste gang inne på anlegget. Etterpå begynner Moyes å rydde ut av kontoret.

Fremdeles har han ikke fått noen offisiell beskjed, men «hele verden» melder at han er ferdig som manager for en av klodens største klubber.

På møtet med Woodward et par timere seinere, blir det endelig bekreftet. Datoen er 22. april. Kontrakten til Moyes termineres.

- Jeg var knust, fordi jeg følte jeg kunne fått suksess. Vi visste det ville ta tid å gjøre de nødvendige endringene, at det ville ta tid å utvikle seg, men vi var i gang med en prosess hvor vi gjorde viktige endringer. Jeg føler ikke jeg fikk tid til verken å lykkes eller mislykkes, sier Moyes.

Selv om skotten var sterkt preget, samlet han spillerne en siste gang. Klokken var blitt ti. De var stille, men respektfulle.

- Det var første gang i karrieren jeg hadde vært nødt til å gi en slik tale. Jeg følte at det var det riktige.

Faren ble syk

Nå, i underkant av fire måneder seinere, skriver Daily Mails journalist at Moyes ser bedre ut enn på lenge.

Med et slikt press, er det likevel andre som også blir påvirket. I dette tilfellet trenerens familie.

- Det var vanskelig for dem. Måten vi fant det ut på, via media, at jeg hadde mistet jobben. Jeg vet det kommer med territoriet, og jeg vet at hvis du taper kamper så risikerer du å få sparken, men måten det påvirket familien min på gjorde det tøft.

- Faren min er en skikkelig fotballmann. Han bor i nærheten av oss, og har alltid fulgt karrieren min. Jeg pleier alltid å ta ham med på kamper, noe jeg også håper min sønn vil gjøre med meg når jeg er på hans alder (79 år).

- I tiden etter var ikke faren min frisk. Vi tror ikke at det som skjedde med meg var grunnen, men det gjorde det tøft. Jeg er glad for å si at han er frisk nå. I mitt hode, har jeg gått videre, men måten jeg mistet jobben min på er noe jeg aldri vil glemme, sier Moyes.

Les hele intervjuet med David Moyes her.

Sunday, August 17th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments