- Det er helt utrolig. Brann-mannen skjønte ikke hvordan huset klarte seg

LÆRDALSØYRI (Dagbladet): Brannen i Lærdalsøyri startet helt vest i et boligfelt og spredte seg raskt østover med vinden.

De to husene vest for Jan Steinar Holes bolig brant ned, men huset hans står. Den nærmeste branntomta er under 50 meter unna.

- Det er helt utrolig. Jeg snakket med en av brannmennene som var her. Han skjønte ikke hvordan det klarte seg. Men det gikk, sier Hole til Dagbladet.

350 personer evakuert

Han begynte selv å spyle huset med vann lørdag kveld, før han måtte evakuere og brannvesenet tok over.

- Jeg vil bare si tusen takk til de som har klart å redde det, sier han.

Hole var i dag ved huset sitt, men fikk ikke slippe inn, det er fortsatt inne i det avsperra området.

350 personer ble evakuert i går. Mange av de som bor i boligene som ikke ble direkte rammet vil trolig få komme hjem i løpet av dagen.

Kripos er på plass i Lærdal

Etterforskere fra Kripos som allerede er på plass i Lærdalsøyri, venter nå bare på forsterkninger før etterforskningen av katastrofebrannen er i full gang.

- Vi sendte to taktiske etterforskere i går. En brannetterforsker og en elektroingeniør reiser i dag. Behovet kan endre seg og politiet lokalt kan gi mer informasjon om hvor de står og hva de trenger, sier Ida Dahl Nilssen, pressekontakt i Kripos.

23 bygninger brent ned

Politiet har så langt ingen formening om hvordan eller hvorfor brannen i Lærdalsøyri startet. 

Det er på det rene at brannen startet i et hus i Kyrkjeteigen rett vest for Hauge kirke.

Etterforskningen kan bli svært krevende og vanskelig. Det har bare vært én brann i Norge av samme størrelse siden andre verdenskrig – i Tromsø i 1969. En krigssone var også det begrepet ordfører Jan Geir Solheim måtte gripe til da han skulle karakterisere sitt inntrykk av sentrum av bygda etter at flammene var under kontroll.

Søndag ettermiddag hadde 23 bygninger brent ned til grunnen, 16 av dem bolighus i tettstedet. Politiet betegner det nærmest som et under at ingen menneskeliv gikk tapt.

Monday, January 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments