Derfor slutter Steinfeld i NRK

(Dagbladet): «Fra 1. september sier jeg opp min faste stilling i Norsk Rikskringkasting. Jeg begynte i NRK 15. juni 1977.»

Slik starter NRK-veteran Hans-Wilhelm Steinfelds avskjedsbrev, adressert til utenrikssjef Knut Magnus Berge i NRK. Steinfeld har tjenestegjort fire perioder som kanalens korrespondent i Moskva.

Fikk ikke jobbe med utenriks

Steinfeld påpeker at han ved ved hjemkomstene i 1984, 1994 og 2003 ikke ble satt til arbeid i utenriksavdelingen.

«Denne dagen håpet jeg å få oppgaver der med relevans for min alder og kompetanse. Slik gikk det ikke trass i en dialog som gikk fra august i fjor gjennom vinter og vår,» står det i brevet.

I et brev sendt til venner og familie oppsummerer han dialogen slik:

1. NRK sa nei til å forlenge mitt opphold her med et 5. år i august i fjor da jeg først søkte om en slik mulighet.
2. NRK sa også nei da jeg søkte enten om å bli programleder i URIX eller utenrikskommentator.
3. NRK sa nei da jeg søkte om permisjon uten lønn for et år medio juni. Da spurte NRK hva man der kunne gjøre for at jeg skulle bli. Jeg svarte at jeg kunne fortsatt i høst som korrespondent i Kiev, fordi Ukraina ikke ønsker at
Moskvakorrespondenter dekker deres samfunn videre, som balterne også sa fra om i 1992.
4. NRK sa nei også til dette etter en første vurdering torsdag og en ny i dag. Da fant jeg ut at jeg som skrevet i mitt avskjedsbrev heller tar i mot tilbudet fra det unge og dynamiske økonom-miljøet i Corporate Communications på Tjuvholmen i Oslo.  

Steinfeld mener hans spisskompetanse intellektuelt sett kan mer interessant bli utnyttet utenfor NRK.

«Jeg takker imidlertid av et godt og rent hjerte for følget, ønsker NRK selv samt venner og kolleger lykke til videre i realiseringen av det noble allmenkringkasteroppdraget, og medgir gjerne at jeg aldri hadde én kjedelig arbeidsdag i Norsk Rikskringkasting! Ikke alle arbeidstakere er så heldige, at de kan si slikt etter 37 år på én arbeidsplass.»

Ville gi ham talkshow

Nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk i NRK bekrefter at de ikke kom i mål med Hans-Wilhelm Steinfeld. Han forteller at de blant annet hadde et ønske om å ha et ukentlig talkshow på NRK 1 med han som programleder.

- Vi mener fortsatt at det hadde vært en strålende løsning for både hans kompetanse på utenriks og andre temaer – og for publikum. Planen var at programmet skulle gå ukentlig på NRK 1 i primetime, sier Kalbakk.

Etter det Dagbladet erfarer var planen at programmet skulle ha navnet «Steinfeld».

- Det er bare å innse at vi ikke kom i mål, sier han videre.

Han forteller at de også ønsket å ha ham i en fri stilling som utenriksreporter med fokus på Øst-Europa, men at de heller ikke kom i mål med dette.

- Det han skriver i brevet gir uttrykk for dialogen vi har hatt. Vi hadde et sterkt ønske om programmet, men han ønsket seg andre ting. Til syvende og sist konkluderte han med at tilbudet fra PR-bransjen var mer fristende.

Kalbakk understreker at Steinfeld også skriver at han setter pris på tida i NRK.

- Jeg tror ikke NRK kan få en bedre sluttattest enn det. Verden er sånn at flere er interessert i flinke folk, og denne gangen endte det med at andre stakk av med hans kompetanse. Det er kjipt, men vi har ikke monopol på flinke folk.

Monday, July 7th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments