Derfor slår de terroralarm på grunn av denne OL-drakten

(Dagbladet): USA lanserte nylig sitt OL-antrekk som har fått en blandet mottakelse i landet. Overdelen er en strikket genser med motiv som stjerner og striper, som selvfølgelig er å finne i det amerikanske flagget. Underdelen er en hvit bukse som blir sammenliknet med en yogabukse.

Det er liten tvil om at antrekket vil vekke oppsikt i OL-byen, noe som kan få en ulempe for utøverne. Antrekket viser tydelig hvor utøverne kommer fra, noe som gjør dem til et enkelt mål for folk med lumske planer.

Utenriksdepartementet advarer nå utøverne i USA mot å gå med det offisielle OL-antrekket for fremtredende i OL-byen Sotsji. Særlig utenfor den såkalte «jernringen» som blir satt opp av russiske sikkerhetsstyrker i Sotsji under OL, men også så fort utøverne er utenfor løypeområdene. Det skriver Wall Street Journal.

Fare for sikkerheten

Et brev ble sendt til utøverne som skal konkurrere i det russiske mesterskapet av den olympiske komité i USA.

«Utenriksdepartementet i USA hvil advare mot å bruke klærne til Team USA i områder som ikke er akkreditert, fordi det kan sette din sikkerhet i stor fare», står det å lese i brevet.

Terrortrussel

Det har ved flere anledninger blitt snakk om terrortrusselen mot OL i Sotsji, noe som ble ytterligere forsterker av to terroraksjoner 29. og 30. desember i byen Volgograd, der til sammen 34 mennesker ble drept.

Det ble tirsdag igjen stilt spørsmål ved sikkerheten i Sotsji etter at en prominent mistenkt terrorist ved navn Salima skal ha sluppet inn i den nærmest beleirede OL-byen Sotsji.

I sommer lovte sjefen for de ytterliggående islamistene i Nord-Kaukasus, Doku Umarov, å gjøre alt han kunne for å stanse OL i Sotsji.

Ikke redde

Det ser ikke ut som de norske utøverne frykter terror under OL. Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud sa til Dagbladet i går at de stolte på det russiske politiet, og at de tenker veldig lite på terrorfaren.

Kona til skihopper Anders Jacobsen velger på sin side å bli hjemme i Norge som følge av trusselen.

Saturday, January 25th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments