Denne lille jenta viser hva barna i krigsherjede Syria opplever hver dag

(Dagbladet): I forrige uke lanserte britiske Redd Barna en ny kampanjevideo som en markering på at de brutale konfliktene i Syria snart har vart i tre år.

Videoen, som du kan se øverst i saken, er en del av veldedighetsorganisasjonens «Save Syria’s Children»-kampanje og viser hvordan livet til britiske barn kunne sett ut dersom det bryter ut krig i Storbritannia.

Målet bak den hjerteskjærende videoen, med tittelen «Most Shocking Second A Day», er å minne oss om hva millioner av syriske barn utsettes for hver dag, og at de trenger vår hjelp.

Og det er liten tvil om at mange har latt seg røre.

- Grusomhetene er altfor ekte

Siden videoen ble lagt ut på Youtube for under en uke siden, har den i skrivende stund blitt sett over 23 millioner ganger.

Videoen skildrer hvordan ei lita jentes liv blir snudd på hodet, fra fredfullt og lykkelig til skremmende og dramatisk, når det bryter ut krig i landet hennes.

Ordene «Bare fordi det ikke skjer her, betyr det ikke at det ikke skjer» avslutter videoen, og gir oss en gripende påminnelse om det som har foregått i Syria siden konfliktene brøt ut 15. mars for snart tre år siden.

«Det rammer kanskje ikke oss her hjemme, men grusomhetene i Syria, som vi portretterer i videoen vår, er altfor ekte,» sier organisasjonen selv om videoen, ifølge Mirror.

I løpet av den snart tre år lange borgerkrigen har 11 000 syriske barn mistet livet, og over en million barn har måttet flykte fra landet.

Testet folks barmhjertighet

Her hjemme gjorde SOS Barnebyer et liknende grep, da de i forrige måned lanserte en kampanjevideo der de testet folks barmhjertighet ved å plassere Johannes (11) på en busstasjon alene og jakkeløs.

Videoen fikk stor oppmerksomhet også utenfor Norge, og gjorde den norske 11-åringen til verdensstjerne over natta.

Også målet bak denne kampanjen var å oppnå økt oppmerksomhet rundt situasjonen til barna i Syria.

- Jeg tror virkelig vi får fram budskapet, og filmen treffer folk i magen. Jeg tror det handler om grunnleggende menneskelige egenskaper, nemlig at vi skal ta vare på hverandre når vi trenger det. Det er mange som har kommentert at videoen beviser at det er håp for menneskeheten, og at de har gjenvunnet troen på mennesket. Det er det fantastisk å bidra til, sa informasjonssjef i SOS-Barnebyer, Synne Rønning, til Dagbladet i februar.

Wednesday, March 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments