Denne forbikjøringen kostet sjåføren lappen

(Dagbladet): Dagbladet skrev i går om Niclas Måren, som lørdag opplevde en svært farlig forbikjøring på Riksvei 52 på vei til Hemsedal.

Like etter en sving møtte Måren en trailer, som var i ferd med å kjøre forbi en personbil. Dermed holdt han også på å frontkollidere med Måren. Nå har trailersjåføren blitt fratatt førerkortet, skriver VG.

- Vi har meldt fra til firmaet om at han ikke lenger får kjøre bil i Norge, og de vil gi beskjed til sjåføren. Han må da stoppe der han er, sier politiinspektør Petter Solberg til avisa.

Solberg fikk se videoen tirsdag kveld, og onsdag morgen ble det satt i gang etterforskning.

Måren fikk seg en god støkk da han så traileren komme mot seg i samme kjørefelt.

- Hadde jeg ikke vært våken nok og bremset så fort som jeg gjorde, kunne dette gått veldig galt. Denne typen kjøring er livsfarlig, med tanke på at sjåføren starter en forbikjøring på en strekning vedkommende ikke har oversikt over, sa Måren til Dagbladet i går.

Måren ønsket å dele videoen for å gjøre folk mer observante på denne typen situasjoner. Politiet advarer også spesielt mot forbikjøringer i fellesferien.

- Forbikjøringer er alltid risikofylte, men ekstra farlige i fellesferien hvor trafikken er spesielt stor. Mange er i tillegg ute på veiene med store kjøretøy, tilhengere og campingvogner som gjør at farlige situasjoner fort kan eskalere, sa lensmann ved Gol og Hemsedal politikontor, Pål Mikkelsrud, til Dagbladet i går.

Wednesday, July 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments