«Den menneskelige Barbie-dokka» avslører hvordan hun egentlig ser ut

(Dagbladet): Valeria Lukyanova (28) fra Moldova gjør alt for å ligne ei Barbie-dokke, og har flere ganger skapt overskrifter – både på grunn av utseendet sitt og uttalelsene hun har kommet med.

Flere mener at 28-åringen – som går under navnet «Human Barbie» – redigerer bildene av seg selv kraftig.

Selv hevder hun at utseendet hennes er naturlig, og skyldes lite annet enn sulting, daglige besøk på treningssenteret og at hun har operert brystene to ganger.

Mer naturlig

- Med unntak av brystoperasjonene, er alt ved meg naturlig. Jeg har ikke engang forlenget øyevippene, har Lukyanova uttalt.

Nå har Lukyanova imidlertid lagt ut flere bilder der hun framstår langt mer naturlig enn det hun vanligvis gjør.

På sin offentlige Facebook-side, der hun har over én million tilhengere, har hun lagt ut en «selfie» der hun poserer iført en kort magetopp og jeans. Mens hun på de fleste andre bilder er sminket til det ugjennkjennelig, har hun på dette bildet minimalt med sminke, og har også droppet de karakteristiske linsene sine.

Kontroversielle uttalelser

Den 28 år gamle jenta har nylig sjokkert med nok en rekke kontroversielle uttalelser.

- Alle vil ha en slank figur. Alle vil operere brystene. Alle fikser ansiktet sitt hvis det ikke er ideelt, ikke sant? Alle strever etter det perfekte. Det er globalt nå, sier hun i et lengre intervju med magasinet GQ.

Hun legger til at hun mener at det skyldes «rasemiksing», og kaller det for «degenerering av skjønnhet».

- For eksempel, hvis en russer gifter seg med en armener. De får et barn, en søt jente, men hun har farens nese. Hun filer den ned litt, og alt er fint. Etnisiteter blandes nå, det er degenerering, og det var ikke sånn før. Husk hvor mange vakre kvinner det var på 50- og 60-tallet, uten kirurgi? Og nå, takke være degenerering, har vi dette, sier Lukyanova og fortsetter:

- Selv elsker jeg det nordiske imaget. Jeg har hvit hud, jeg er en nordisk type – kanskje litt øst-europeisk, men mer nordisk.

- Avskyelig

Lukyanova er bosatt i den ukrainske byen Odessa, sammen med ektemannen Dmitry.

Hun har på ingen måte planer om å utvide familien med det første.

- Det kommer ikke på tale. Bare tanken på å få barn, er avskyelig, sier hun, og legger til at hun «heller vil dø av tortur», og at «det verste i verden er å ha en familielivsstil».

Psykolog advarer

Professor og psykolog Willy-Tore Mørch har tidligere advart mot den sære trenden:

- Dette er åpenbart en seksualisering av unge jenter gjennom det å sminke seg og kle seg på denne dokkeaktige og forførende måten. Dette kan være ganske problematisk, sa han til Dagbladet.

Mørch pekte på at gruppa som eksponeres for dette, er i en alder der selvbildet er i ferd med å etableres.

- Det å flykte fra det naturlige og inn i et seksualisert utseende vil kunne ødelegge eller skade det reelle selvbildet. Etter en stund med slik opptreden kan det bli stor avstand mellom det naturlige og det kunstige selvbildet.- Dette kan være ganske skadelig, sa Mørch.

Saturday, April 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments