Den kreftrammede, crack-ordføreren vant plass i bystyret i Toronto

NEW YORK (Dagbladet): Den avtroppende ordføreren i Toronto, Rob Ford, har oppnådd kjendisstatus langt utenfor bygrensene for sin crack-røyking, alkoholisme og bannskap.

Opprinnelig hadde han planlagt å stille til gjenvalg som ordfører til tross for alle skandalene, men ble diagnostisert med kreft og trakk seg. Men etter valget mandag er det nå klart at han i alle fall vil fortsette i politikken i den kanadiske byen som bystyremedlem, skriver Toronto Star.

Broren til Rob Ford, Doug, overtok hans kandidatur til ordførervalget da han trakk seg. Men Doug Ford tapte, og den nye ordføreren heter John Tory.

Nektet

Ford innrømmet for første gang 5. november i fjor å ha røyket crack. Da hadde han side mai samme år blitt beskyldt for dette av Gawker og Toronto Star etter at deres journalister hadde sett videoer hvor han røyket det narkotiske stoffet.

7. november dukket det opp en ny video hvor Ford blant annet truet med å drepe en mann. Ordføreren la seg flat og sa at han var svært beruset i videoen.

Ei snau uke seinere krevde et nesten enstemmig bystyre i Toronto at han trakk seg fra ordførervervet, men Ford nektet og sa han ville fortsette for å spare Toronto for penger.  Dermed endte bystyret med å frata ham nesten alle fullmakter, men han fortsatte i stillingen.

Vant lett

 Den profilerte og populære ordføreren slapp 30. juni i år ut av rusbehandlingsinstitusjonen han ble lagt inn på for å få bukt med sitt narkotikamisbruk. Og etter tidligere å ha fornektet sitt rusproblem i store ord, innrømmer han nå bruk av både kokain, alkohol, marihuana, magic mushrooms og crack.

Bystyreplassen han nå vender tilbake til, vant han første gang i 2000. Han satt i denne rollen fram til han ble ordfører i 2010. Da tok storebroren hans, Doug Ford, over plassen.

Til tross for at han går til cellegiftbehandling for kreftsykdommen og ikke har deltatt så mye i den korte valgkampen, vant han lett. 

Tuesday, October 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments