Den enkleste vindusvasken er best i ny test

DinSide Snøen smelter, dagene blir lengre og de skitne vinduene stadig mer synlige i den lavthengende vårsolen.

DinSide har testet ut alt fra moderne spesialprodukter til gode, gamle kjerringråd for vasking av vinduer. Hva er egentlig det beste alternativet?

Og før du får alt for dårlig samvittighet: det anbefales ikke å vaske vinduer i direkte sollys, så nyt vårsolen i dag, og ta vindusvasken en dag det er gråvær!

Denne skal forenkle vindusvasken

Nylon-vask

Produktet fra 1951, med utseende deretter, lover selv å være et vidundermiddel for vinduer. Vinduene vaskes med svamp og nylon-vask blandet ut i varmt vann, før man tørker over med et rent kjøkkenhåndkle.

Fordeler: Tross enkelt utseende er det bruksanvisning for vask av vinduer på pakken. Man trenger kun enkle vaskeredskaper, som de fleste har liggende. Dessuten er produktet billig, vi kjøpte det for 21,40 på dagligvarebutikken. Vinduene blir rene og blanke, uten skjolder.

Ulemper: Ingen.

Zalo Ultra

Zalo skal ifølge kjerringrådene kunne brukes til det aller meste, også vindusvask. Vi har testet ut den klassiske, grønne varianten, som vi blandet ut i varmt vann. Vi vasket vinduene med klut, og fjernet overflødig vann med nal.

Fordeler: De fleste har en Zalo-flaske på kjøkkenbenken, dessuten er det billig, du får en stor flaske for 30 kroner på dagligvarebutikken. Vinduene ble rene og blanke etter vask, uten skjolder.

Ulemper: Kjerringråd kommer ikke med bruksanvisning, og det er vanskelig å vite hvor mye Zalo man trenger til vindusvasken. Tar man mer enn den ene dråpa, blir det fort mye skum, men dette så ikke ut til å påvirke sluttresultatet.

Jif vindusystem

Vaskesettet fra Lilleborg kommer med bøtte, forvasker i mikrofiber, nal og klut, og instruksjoner for hvordan man skal bruke utstyret. Dette fulgte vi til punkt og prikke da vi vasket vinduene.

Fordeler: Her får du alt utstyret samlet i ett, og bruksanvisningen forteller deg hvordan du skal gå frem, punkt for punkt. Både forvasker og nal kan festes til Jifs moppestang hvis man har en slik, som er praktisk for å nå opp på høyt plasserte vinduer. Vinduene ble rene og blanke, uten skjolder.

Ulemper: Selv om utstyret følger med, må man kjøpe såpen ved siden av. Jif Vindusystem koster 289 kroner, mens Jif Vinduvask koster 36,50, altså er dette et klart dyrere alternativ.

Ved vask av vinduer inne, blir det dessuten ganske mye søl fra forvaskeren.

Spylervæske

Spylervæske skal ifølge kjerringrådene være tingen ved vindusvask i minusgrader. Også her var det vanskelig å vite hvordan man faktisk skal gå frem. Vi valgte å ta spylevæske direkte på en våt klut, og tørke av vinduene med denne. Deretter gikk vi over med pusseskinn.

Fordeler: Bileiere har gjerne en dunk stående i garasjen eller liggende i bilen, og er det akutt behov for vindusvask i minusgrader, er det greit å ha muligheten til dette.

Ulemper: Mangelen på instrukser gjør det vanskelig å vite hvordan man best mulig vasker vinduene med spylervæske.

Fortsatt minusgrader der du bor? Ingen hindring: Slik vasker du i kulda

Nal

Dette er et praktisk og billig redskap, den vi kjøpte kostet 20 kroner på Europris. Du bør ha en tørr klut tilgjengelig for å tørke av nalen underveis, ellers får du vannstriper på vinduene.

Pusseskinn

Pusseskinn er et billig redskap, vi betalte 15 kroner for dette på Europris. Pusseskinnet tar til seg eventuelt vann som er igjen på vindusruta etter vask, dessuten pusser det ruta blankere.

Avispapir

Også avispapiret gjorde samme nytten som pusseskinnet, men dette krever mer arbeid, ettersom man må gnikke på ruta mer og lenger før avispapiret tar til seg det overflødige vannet på vindusruta. Enkelte mener trykksverten og fibrene fra avisen kan legge seg på ruta. Men vårt resultat ble likevel bra.

Konklusjon

Det var minimale forskjeller i vaskeresultatet mellom de forskjellige produktene og metodene. Derfor syns DinSide Nylon-vask er det beste alternativet, siden produktet er billig, ikke krever innkjøp av avansert utstyr, og det følger med bruksanvisning for vasking av vinduer.

Artikkelen er tidligere publisert på DinSide, men er trukket frem til glede for nye lesere

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

Monday, March 31st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments