Den amerikanske regjeringa oppretta en Facebook-profil i hennes navn nå har hun gått til søksmål

(Dagbladet): I juli 2010 ble servitøren Sondra Arquiett arrestert, og anklaget for å være involvert i narkotikahandel. Arquiett tilstod å ha medvirket til distribuering av kokain, og ble også dømt.

Nå havner hun i retten igjen, men denne gangen av en helt annen grunn.

Opprettet Facebook-side i hennes alias

Da Arquiett ble arrestert, sa hun nemlig ja til at narkotika-politiet kunne gå gjennom telefonen hennes for å se etter spor til relaterte saker. Kjæresten hennes, Jermaine Branford, var blant annet én av dem politiet etterforsket, som seinere også tilstod å ha medvirket til salg av narkotiske stoffer.

Men selv om Arquiett sa ja til at politiet kunne få tilgang til telefonen hennes, sa hun derimot ikke ja til de kunne bruke innholdet i den til noe annet enn spor.

Under etterforskningen ble det likevel opprettet en Facebook-side i hennes alias, «Sondra Prince». På Facebook-siden ble det lagt ut bilder av henne, også bilder der hun var lettkledd, i tillegg til bilder av sønnen og niesen hennes, skriver BBC.

Innrømmer å ha gått for langt

Nå saksøker Arquiett den amerikanske regjeringen og narkotika-agent Timothy Sinnagan for å ha opprettet profilen og lagt ut hennes private bilder offentlig, uten å spørre.

Hun krever også 250 000 dollar, ca 1,5 millioner norske kroner, i erstatning. 

Ifølge advokatene hennes skal agenten også ha lagt ut et bilde av henne i bare truse og BH, skriver nettstedet.

Det amerikanske justisdepartementet innrømmet at en av deres agenter hadde opprettet profilen uten å spørre Arquiett, skriver BBC, og at det var å gå for langt.

Ifølge nettstedet skal saken opp i retten i New York i neste uke.

Wednesday, October 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments