Delt over 5600 ganger på Facebook: Hevder jente (13) ble dopet ned, og utlover 20 000 i dusør

(Dagbladet): Foresatte hevder at ei 13 år gammel jente ble dopet ned på det rusfrie arrangementet på Flisa ungdomshus fredag kveld.

Samtidig er det utlovet en dusør på 20 000 kroner til den som kommer med opplysninger som leder til at den som angivelig skal ha dopet ned jenta blir tatt, skriver Glåmdalen.

Ledsaget av et bilde av bunker med pengesedler er følgende melding lagt ut på Facebook:

 «Dusør på 20,000kr til den som kommer med info som leder til at vi får tak i den som DOPET ned en 13 år gammel jente på Flisa Ungdomshus Fredag 12/12 2014». Denne er til nå delt over 5600 ganger.

- Ikke i tvil

- Vi er ikke i tvil om at hun må ha blitt dopet ned. Det var vanskelig å oppnå kontakt med henne og nær umulig å få ut et vettugt svar, sier mora til Dagbladet.

I dag er jenta fysisk sett i god form, men har det tungt og vanskelig etter den skremmende opplevelsen, forteller mora.

Tidligere i dag var de i møte med skolen og ungdomshusets ledelse.

- Det er viktig for oss at ungdommen ikke blir skremt fra å bruke ungdomsklubben. Likevel bør de vite om dette, slik at de kan være på vakt. Det vil nå gå ut informasjon til foresatte og elever ved skolen, sier mora til den 13 år gamle jenta.

Etter at det begynte å ta av på Facebook har 13-åringens pårørende fått hundrevis av eposter.

- Blant dem er det tre, fire relevante tips som vi gir videre til politiet, sier mora.

Venter på prøvesvar

Jenta ble fredag kveld kjørt på legevakta i Elverum for legesjekk. Politiet tok urinprøve av henne, uten å finne spor av stoffer. Dagen etter ble det tatt utvidede prøver som nå er til analyse hos Folkehelseinstituttet.

- Vi har snakket med mora, jenta og folk på fritidsklubben. Nå må vi avvente prøvesvarene fra Folkehelseinstituttet og om de eventuelt viser hvilke stoffer jenta kan ha fått i seg. Prøvene vil, så vidt jeg vet, kunne avdekke en god del av de vanligste stoffene som er i omløp, sier lensmann Bjørn Fredrik Monné til Dagbladet.

Arrangementet på Flisa ungdomshus var for ungdom mellom 13 og 18 år.

- Ungdomshuset er et viktig tilbud for mange lokale ungdommer, under oppsyn av voksne. Vi driver med forebyggende arbeid og gjør vårt beste for å ha et rusfritt og etter vår mening trygt og hyggelig miljø. Vi har nulltoleranse til rus og mener vi har gode rutiner. Alle som er inne i ungdomshuset må registrere seg, men vi har ikke anledning til å ransake folk, sier ungdomshusets leder Nancy Hamza til Glåmdalen.

Tuesday, December 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments