Deila etter sjokkåpningen: Jeg følte meg ikke bra

• Celtic – Salzburg 1-3

(Dagbladet): Celtic ser ut til å lide av et østerriksk kompleks. På de ni foregående kampene mot lag fra Østerrike, hadde skottene sluppet inn mål i samtlige.

Heller ikke i kveldens oppgjør mot Red Bull Salzburg lyktes Celtic med å holde tett bakover. Kun åtte minutter gikk det før den første ballen lå i nettet bak Craig Gordon. Og bare fem minutter senere var nummer to et faktum.

Max-kommentator Kenneth Fredheim karakteriserte forsvarsspillet som pinlig, og det er vanskelig å være uenig med ham.

Spolerte sjanser

En scoring av Stefan Johansen etter halvtimen ga Ronny Deilas menn et reelt håp om poeng. Det skulle imidlertid vise seg å aldri bli en realitet. For selv om laget løftet seg etter kampens første begredelige kvarter, slet spillerne med å skape de store sjansene.

Det gjorde at fortvilelsen var stor da angriper Leigh Griffiths spolerte Celtics største mulighet 20 minutter før full tid. Innlegget fra venstre back Emilio Izaguirrre var mer eller mindre perfekt, men Griffiths presterte å heade ballen rett på Salzburg-keeper Peter Gulacsi fra bare sju meter.

I sluttminuttene klarte Celtic å etablere et visst press mot skadde Valon Berishas lagkamerater, men måtte samtidig være påpasselig for å ikke bli tatt på overganger.

Det lyktes Celtic bare nesten med, for på overtid kunne Naby Keita enkelt kunne styre inn gjestenes tredje scoring etter en kontring.

Gikk videre

Til tross for tapet, viste Johansen seg igjen fram fra en god side. Vardøværingen løp som vanlig utrettelig, og satte også opp lagkameratene i gunstige posisjoner offensivt.

Blant annet viste Johansen prov på eminente tekniske ferdigheter ved et nydelig hælspark til Izaguirre ti minutter før full tid.

Backen klarte på sin side ikke å utnytte muligheten, noe som bidro til at Celtic og Deila ikke lenge etterpå måtte innse at det ble sesongens første Europa League-tap på hjemmebane.

Ettersom Astra Giurgiu vant 1-0 over Dinamo i den andre kampen i gruppa, får det ikke noen store konsekvenser. Celtic er videre allerede før siste runde.

- Jeg er veldig glad for at vi gikk videre, men vi ønsket å ordne det selv. Vi startet veldig dårlig, og slapp inn to enkle mål. Det ene var fra dødball, og det skal ikke skje, sier Deila.

- Jeg følte meg ikke bra da vi lå under 2-0 etter 15 minutter, men vi kjempet oss inn igjen i kampen. Spillerne gjorde alt de kunne. Jeg er stolt over måten vi angrep og satte dem under press på i 2. omgang. Vi kunne bare ikke sette ballen i mål, konstaterer den tidligere Brodd- og Strømsgodset-treneren.