- De som vil kaste Ola, lyver

(Dagbladet): Flere i Senterpartiet hevder at den omstridte nestlederen overrumplet sin egen partileder – og resten av partiet – da han høsten 2012 trommet sammen til pressekonferanse i et forsøk på å gi partiet en ny -isme – agrarliberalisme.

Sammen med de to nære partivennene Ivar Vigdenes og Morten Søberg la Borten Moe fram «seks tankerekker og ti agrarliberale prinsipper» – som innspill til den pågående programprosessen i partiet i forkant av landsmøtet våren 2013.

Hendelsen er overfor Dagbladet trukket fram som et bevis på trønderens sololøp i partiledelsen.

Dagbladet har imidlertid fått tilgang til møteprotokollen fra et møte i arbeidsutvalget, toppledelsen i partiet, fra 24. oktober 2012 – seks dager før pressekonferansen. Som en orienteringssak, står «10 agrarliberale prinsipper» ført opp.

«Tas til orientering»

«Innspill fra Ola til programprosessen, som han vil legge fram en av de nærmeste dagene», heter det. «Tas til orientering» lyder vedtaket. Etter det Dagbladet får opplyst, deltok Liv Signe Navarsete og Trygve Slagsvold Vedum i møtet, mens Borten Moe hadde melt forfall.

På pressekonferansen i oktober 2012 sa Borten Moe at partileder Liv Signe Navarsete i forkant «var grundig informert», og at det var «kjørt en grundig prosess på dette i partiet» Overfor Dagbladet Magasinet (krever innlogging til Dagbladet pluss) på lørdag avviste flere sentrale kilder dette.

I tillegg har flere kilder hevdet at Ivar Vigdenes noen timer før pressekonferansen satt i et møte i hovedorganisasjonen i partiet med ulike rådgivere og kommunikasjonsmedarbeidere for å koordinere medieutspill – uten å nevne hva som var i gjære. 

Denne framstillingen har fått enkelte Borten Moe-tilhengere til å reagere.

- Det er det som vil kaste Ola, som lyver, sier en kilde til Dagbladet.

- Negativt kjør mot Ola

Ola Borten Moe ønsker ikke å si noe om denne saken, utover en kortfattet og generell kommentar om sololøp-påstandene:

- Lite å si, det har vært sånn en stund, skriver han i en tekstmelding til Dagbladet.

På fredag tok Borten Moes «kampanjesjef» Jostein Grande i Dagbladet et oppgjør med det han mener er en negativ kampanje mot Sp-nestlederen.

- Folk er forbannet på det negative kjøret mot Ola. Vi er parti med sindige medlemmer og en solid grasrot, der Ola har en solid forankring over hele landet, og folk liker ikke sånt, sa nordtrønderen til Dagbladet.

Det er også rettet sterke anklager mot Ola Borten Moe og hans støttespillere for å ha drevet negativt kampanje.

- De kan hevde så mye de vil, men ingen kan vise til et eneste eksempel på det. Vi har helt bevisst valgt ikke å drive negativ kampanje. Det er mulig noen tror at noen må stå bak alt det som går galt for dem, men sånn er det altså ikke. Jeg kan betrygge dem: Det vi har gjort, er å snakke for Ola. Så ser vi fram til landsmøtet, slik at vi kan avgjøre dette, sa Grande.

Sunday, April 6th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments