De norske passene hylles verden over

(Dagbladet): Tidligere i høst fikk norske pass og identifikasjonskort nytt utseende.

Etter en omfattende konkurranse falt valget av vinnerdesign på bidraget fra Oslo-baserte Neue Design Studios.

Deres bidrag var pass i rødt, hvitt og blått, med et enkelt og minimalistisk preg, som blant annet inneholder et skjult nordlys som kun fremkalles av ultraviolett lys.

En designklassiker

«Designet er tiltalende og stilrent, fargene er subtile og abstraheringen av landskapet er spennende» heter det i juryens begrunnelse.

Nå henger også utenlandsk presse seg på og hyller våre nye pass.

Den britiske avisa The Guardian er blant dem som går lengst i rosen og kaller reisedokumentene for «umiddelbare designklassikere».

«De nye norske reisedokumentene er utvilsomt sementert i landets rykte som et land med enkel og minimalistisk skjønnhet» skriver avisa videre.

Magi?

Det er spesielt portretteringen av nordlyset som fasinerer britene.

«En magisk touch som som gir en dypere mening til disse allerede slående passene» skriver The Guardian om nordlyset som kontrollmaskinene til verdens tollere skal få fremkalle i årene som kommer.

Også magasinet Slate kaster seg på hyllesten av de nye norske passene, og lar seg spesielt imponere av at passene både har de sikkerhetsmessige oppdateringene norske myndigheter ønsker og et design som vil begeistre.

Nettstedet PSFK skriver at våre nye pass er så flotte at nordmenn fort kan ende opp med å vegre seg for å ville stemple i dem når vi er på reise.

«Sidene i passet er en referanse til Norges vakre landskap og berømte fjorder» skriver PSFK.

Tuesday, November 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments