Datteren til Dagbladet: Hun har kommet ut til et nytt Ukraina

Jevgenia Timosjenko, datteren til Ukrainas eks-statsminister og fremste opposisjonspolitiker Julia Timosjenko, var overstrømmende lykkelig da hennes mor i dag ble løslatt.
- Jeg er veldig rørt, sa hun da Dagbladet ved 19-tida i kveld ba henne beskrive hva hun føler etter løslatelsen.

Gråt

Kort tid i forveien hadde hun fått møte sin mor på flyplassen i Kiev. Selv om det bare varte i noen minutter, ble det noen sterke minutter for dem begge.
- Vi gråt, og hun sa «takk», og at hun alltid har trodd at denne dagen ville komme. Hun sa at hun har kommet ut til et nytt Ukraina, og at hun er takknemlig overfor folket på Maidan-plassen og dem som døde, forteller Jevgenia Timosjenko.

Til Maidan-plassen

Så sent som i går sa Jevgenia Timosjenko til Dagbladet at mye gjensto før moren kunne løslates.

Så skulle det vise seg at moren ble løslatt på den samme historiske lørdagen da parlamentet vedtok å avsette Timosjenkos erkefiende president Viktor Janukovitsj, etter å ha vært fengslet siden 2011.

- Hun er fri, og fri i et annet Ukraina, og nå er hun på vei til Maidan-plassen for å takke folket, forteller Jevgenia Timosjenko til Dagbladet.

«Julia! Julia!»

Allerede i mai skal det ifølge parlamentets vedtak i dag arrangeres nyvalg. Det betyr noen hektiske måneder for Julia Timosjenko, som har sagt at hun vil stille som presidentkandidat.

«Julia! Julia!», ropte de mange som ventet på utsida da lederen for det ukrainske Fedrelandspartiet kjørte ut fra sykehuset hvor hun har vært til behandling.

- Diktaturet har falt, erklærte Timosjenko selv overfor journalister.

Møtes i kveld

Nå gleder Jevgenia Timosjenko seg til å snakke mer med sin mor, som i det siste har oppholdt seg på et sykehus i byen Kharkiv for sine ryggplager – under streng bevoktning.

- Jeg skal møte henne nå i kveld, sier Jevgenia Timosjenko og beklager at hun må avslutte telefonsamtalen på grunn av en enorm pågang av folk som vil snakke med henne.

Sunday, February 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments