Danskebåten måtte snu etter mulig skorpion-angrep

(Dagbladet): På danskebåten som går mellom Hirtshals og Langesund skal en skorpion ha stukket en gutt kort tid etter avreise fra Danmark. Dette medførte at båten måtte snu.

- Vi måtte snu og kjøre tilbake til Hirtshals for å få gutten til legevakta, sier passasjer John Georg Johansen til Dagbladet.

Fjord Line bekrefter hendelsen overfor Dagbladet.

- Vi tror det er en skorpion som har stukket gutten, men det er ikke bekreftet eller avkreftet, sier direktør i Fjord Line Danmark, Gert Balling til Dagbladet.

Gutten som ble stukket skal ha det bra, etter omstendighetene, og er nå fraktet til sykehus i Danmark. 

- Kapteinen sa det gikk bra med han, sier Johansen.

Har stengt av kafeteria

Båten er nå på vei tilbake til Langesund, men skorpionen er fortsatt ikke funnet. Kafeterian der gutten skal ha blitt stukket er nå stengt for passasjerer da mannskaper om bord leter etter det eksotiske dyret.

Hvordan skorpionen kom seg løs er ikke kjent, men det spekuleres i at den krøp unna da noen passasjerer skulle vise den fram.

- Kapteinen sa det kanskje var noen som hadde tatt den med seg på båten, og at den kravlet vekk, sier Johansen.

Ifølge bt.dk skal kapteinen ha tatt kontakt med Radio Medical, som er ansvarlige for å sette danske sjøfolk i kontakt med leger, for å finne ut hvordan de skal håndtere saken.

Etter kort korrespondanse skal båten ha snudd slik at gutten kunne bli frakta til sykehus.

- Tror det er en skorpion

- Det dreier seg om en åtte år gammel gutt som får et stikk. Noen voksne omkring ham mener de ser et skorpionlignende dyr som løper fra. Vi tar ingen sjanser, og mener at vi enten må rekvirere helikopter eller gå til kai, sier direktør Balling.

Båten var like ved Hirtshals da hendelsen inntraff, og båten valgte å gå til kai. Der ble gutten hentet med ambulanse, og sammen med sin mor ble han sendt til sykehus.

- Han hadde det etter omstendighetene godt, sier Balling til Dagbladet.

Båten er nå på vei til Langesund, en time forsinket. Området der skorpionen ble observert, er stengt av.

- Besetningen er i full gang med å lete i kafeteriaområdet der dette skjedde. Vi jobber også med å få tak i en skadedyrsbekemper i Langesund som kan komme ombord, sier Balling.

Det avstengte området er ved kafeteriaen på dekk sju.

Saken oppdateres.

Tuesday, July 29th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments