Danmark sviktet og ble overkjørt

• Danmark – Spania 22-29 (12-15)

DEBRECEN (Dagbladet): Spania vant 29-22 mot Danmark og er klare for semifinale i håndball-EM.

- Det er en stor skuffelse, sier Danmarks trener Jan Pytlick til Dagbladet etter kampen.

- Forsvaret henger ikke med. Det er er der vi taper kampen, legger han til.

Laglederen og spillerne var tydelig langt nede i pressesonen i Føniks Hall. Flere av spillerne hadde tårer i øynene og klarte ikke skjule skuffelsen.

- Jeg er utrolig lei meg, sier profilen Louise Spellerberg til Dagbladet.

Danmark, som har storspilt i deler av EM, klarte ikke å levere da det gjaldt som mest og skuffede danske spillere måtte trøste hverandre etter nedturen.

Kampen var en ren duell om semifinale- og andreplass i gruppa bak Norge. Spania møter dermed vinnerne av gruppe 2, Montenegro i semifinalen fredag kveld.

Danmark sto med fire strake tap mot kveldens motstander og den forrige seieren mot tilbake i EM 2010.

Og spanskesyken fortsatte i kveld for rødtrøyene. Danmark hang med i 25 minutter, men så sa det bråstopp.

Tett

Danmark og Spania fulgte hverandre som skygger i starten av kampen.

Spania fikk et lite initiativ på tampen av 1. omgang og gikk opp i 12-9 med fem minutter igjen å spille.

Danmark klarte ikke å samle seg og lå under med tre til pause. 15-12.

Danskene slet offensivt etter pause og på de første ti minuttene scoret laget bare tre mål.

Da tok trener Jan Pytlick time out på stillingen 20-15.

Raknet

Men det danske spillet ble ikke bedre. Rødtrøyene slet både offensivt og defensivt.

Til slutt endte det med en overlegen spansk seier 29-22 – og laget følger Norge til semifinalen.

Semifinalen Spania – Montenegro spilles fredag.