Dæhli reddet poeng fem minutter på overtid i ellevilt bunndrama

West Bromwich – Cardiff 3-3 (2-1)

(Dagbladet): Cardiff fikk en katastrofal start på bunnoppgjøret på The Hawthorns mot West Bromwich Albion i dag.

Allerede etter et drøyt minutt banket Morgan Amalfitano inn 1-0 på helt fantastisk vis.

En lang ball ble spilt skrått oppover i banen, og uten engang å kikke mot Cardiff-målet banket Amalfitano i vei et skudd som duppet perfekt ned i motsatt hjørne.

Som om ikke det var nok, fikk Cardiff unngjelde enda en gang etter drøyt åtte minutters spill.

En lang ball inn i bakrommet ble slått direkte inn i feltet igjen. Der stormet Graham Dorrans helt alene inn i rommet, og banket ballen forbi David Marshall i Cardiff-målet.

Mutch-mål igjen

Da reiste Ole Gunnar Solskjær seg fra benken og gestikulerte heftig fra sidelinja.

Det er uvisst hva han ropte ut til Cardiff-gutta på banen, for bakoversveis hadde de allerede etter sjokkåpninga. Spillet jevnet seg imidlertid litt ut etter dette.

Likevel så ikke Cardiff ut til å true Ben Foster i WBA-målet nevneverdig. Helt til Jordan Mutch fikk ballen på tjue meter.

En perfekt skrudd ball duppet ned i motsatt kryss, og så var det kamp igjen. Uten poeng i dette bunnoppgjøret ville Cardiff vært ganske fortapt i bunnen av tabellen.

Elendig start igjen

Men Cardiffs startproblemer viste seg nok en gang etter pause. På knappe seks minutter skapte West Bromwich flere store sjanser enn Cardiff hadde produsert i hele den første omgangen.

I motsetning til førsteomgang slapp Solskjærs menn med skrekken denne gangen.

Og anført av Mats Møller Dæhli begynte Cardiff sakte men sikkerå komme seg inn i kampen igjen. Uten at de skapte de store kom waliserne seg inn i kampen.

Steven Caulker knuste to WBA-forsvarere i lufta på et frispark, og headet ballen vakkert i nettveggen.

2-2, og da kostet Solskjær på seg en smil mens han applauderte frenetisk fra sidelinja.

Dæhli helt

Og så kom avslutningen ingen kunne funnet på om de hadde forsøkt.

Tre minutter ut i de fire overtidsminuttene kontret WBA, og innbytter Thievy banket ballen under Marshall og i mål. Der og da jublet The Hawthorns for at de hadde sendt Cardiff ned en divisjon.

Men omtrent direkte fra avspark, fem minutter på overtid, fikk Cardiff ballen inn i feltet, og der endte den hos Cardiffs norske innbytter.

På sju meter vendte Mats Møller Dæhli opp, og banket ballen opp i krysset via en motspillers fot.

Dermed lever Premier League-håpet for Solskjærs menn, om enn i en fortsatt syltynn tråd.