Da MH17-ofrene skulle minnes, satte tv-kanalen over til reklame

(Dagbladet): John Alder (63) og Liam Sweeney (28) var begge på vei til New Zealand for å følge favorittlaget sitt Newcastle. Men i luftrommet over Øst-Ukraina ble Malaysian Airlines-flyet de satt i skutt ned – og alle de 298 menneskene ombord omkom.

Ifølge klubben var Alder og Sweeney blant klubbens mest trofaste fans, og stilte ikke bare opp på alle A-lagskamper, men også reservelags- og ungdomskamper, skrev Newcastle på sin hjemmesider da de mottok den triste nyheten.

Under vennskapskampen på New Zealand i går kveld, mot Sydney FC, ble Alder og Sweeney mintes og hyllet av Newcastle før avspark.

Men det var tydeligvis ikke interessant for for den britiske sportskanalen BT Sports som sendte kampen.

For mens Newcastle-manager Alan Pardew og kaptein Fabricio Coloccini gikk opp på tribunen og la ned kranser på to tomme seter blant fansen, gikk kanalen til reklame.

Etter å ha sendt fem reklamer og én egenreklame, returnerte BT Sports tilbake til kampen da den gjensto 30 sekunder av det ett minutts stillhet som ble avholdt før dommeren blåste i gang kampen.

Newcastle-fansen er tydelig svært berørt av bortgangen av John Alder og Liam Sweeney. Utenfor hjemmestadion St.James’ Park er det lagt ned et hav av blomster, og veldig mange Newcastle-drakter – til ære for fansene som ikke nådde New Zealand.

Twitter raser seerne mot BT Sports for å ha satt over til reklame, i istedenfor å vise kransenedleggelsen.

- Usmakelig at dere satte over til reklame da la ned kranser, skriver Daniel Back på det sosiale mediet.

- Hvordan våger dere å sette over til reklame når det pågår en hyllest av to lojale Newcastle-fans, som mistet livet for det de elsket?, spør David Grey kanalen på Twitter.

Newcastle vant kampen 4-0.

Tuesday, July 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments