Da låven brant, dukket ølpallene fram i dagslys

(Dagbladet): Mellom 20 og 30 personer ble vekket av politi og brannmannskaper og evakuert i Svelvik i natt i frykt for at en låvebrann skulle spre seg til hus i nabolaget.

Flammer fra den overtente låven var i ferd med å spre seg i tørrgrass og annen vegetasjon. Brannmannskapene greide å begrense brannen til den totalraserte låven.

Men dagslyset avdekket store mengder «mystisk» øl og sprit i brannruinene, og i formiddag gikk politi- og lensmannsstyrker til razzia mot gården.

Seks-sju våpen og store mengder øl pluss endel sprit og sigaretter er beslaglagt på gården, der et par har adresse.

Mor og sønn i avhør

- Mor og sønn ble pågrepet for avhør, opplyser operasjonsleder Kjell-Reidar Johansen i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Far på gården skal være på utenlandsreise.

- Våpnene ser ut til å være i lovlig eie, men de var ikke forsvarlig oppbevart da politiet ransaket huset.Og det er ikke funnet noen dokumentasjon på at de store alkoholmengdene er tollklarert, sier operasjonslederen.

- Kvinnen er siktet for medvirkning til oppbevaring av smuglergods. Politiet arbeider fortsatt ut fra at beslaglagt alkohol og tobakk er smuglervarer, opplyser jourhavende politijurist i Søndre Buskerud, Ingvild Lærum, til Dagbladet etter avhøret av kvinnen.

Da var sønnen ennå ikke avhørt.

Det beslaglagte ølet skal være produsert i Polen.

Politiet oppdaget brannen – også

Ifølge Drammens Tidende ble brannen oppdaget klokka 04.10 i natt av en politipatrulje som tilfeldigvis kjørte forbi.

Faren for eksplosjon i gassflasker på utsiden av låven og spredning av flammene i det tørre terrenget gjorde at alle naboer i 300 meters omkrets ble evakuert.

Det var ikke dyr i den nedbrente låven.

Friday, March 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments