- Da jentene hadde samlet seg, skjøt de i lufta og ropte «Allahu Akbar»

(Dagbladet): 14. april ble 234 jenter kidnappet fra en skole i Borno, nordøst i Nigeria. Islamistgruppa som sto bak kidnappingen antas å være «Boko Haram», som betyr «vestlig utdanning er syndig».

Selv om mange av jentene har klart å rømme og er trygt hjemme hos sine foreldre, er mange fortsatt savnet.

Skjøt i lufta

Den britiske avisa The Guardian har snakket med flere vitner, skolebarn og tjenestemenn om den forferdelige dagen i april.

- Vi så fem menn iført soldatuniformer. Vi var fornøyd fordi vi trodde de var militære menn som hadde kommet for å holde oss trygge, sier Lydia Togu (15), til The Guardian.

Hun klarte å rømme fra ekstremistene.

- Når alle jentene hadde samlet seg, begynte mennene å skyte i lufta og rope «Allahu Akbar» (Gud er størst). De plyndret så skolens butikk og tvang deretter jentene bevæpnet med pistoler til en times marsjering i skogen, der lastebiler stod og ventet. Jeg trodde min tid hadde kommet, forteller Lydia.

Over 200 savnet

Den nigerianske korporalen Adam er med i letearbeidet etter de forsvunnede jentene, han synes det er merkelig at de fortsatt ikke er på sporet av skoleelevene.

- Hvordan kan 200 jenter flytte rundt ubemerket i nesten tre uker? Nå sloss vi mot noen menn som har blitt hjernevasket og ser på dette som en religiøs krig, sier han.

Lydia på sin side, er merket for livet.

- Nå er jeg redd for alle. Jeg vet ikke hvem jeg skal stole på, sier hun.

Mot vestlige verden

Boko Haram-sjef Abubakar Shekau har ved flere tilfeller oppfordret til angrep mot skoler – fordi vestlig utdanning er «et komplott mot Islam».

Gruppa, som ønsker å innføre sharia-lovgivning i Nigeria, har også tatt på seg ansvaret for det blodigste angrepet på den nigerianske hovedstaden Abuja noensinne, etter 75 personer ble drept i et bombeangrep på en busstasjon forrige mandag.

Bombeangrepet skjedde like før jentene ble kidnappet.

Saturday, May 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments