Da Jansrud valgte høyre framfor venstre, skjønte sjefen at noe var på gang

SOTSJI (Dagbladet): Landslagssjef Håvard Tjørhom merket seg det, der han sto ved et av de lengre hoppene i den krevende utfortraseen i Rosa Khutor.

Med nummer åtte på brystet kom Jansrud susende forbi ham – i det som skulle vise seg å være et løp verdt bronse i OL – og sjefen så et lovende tegn:

- Ved kanten av hoppet der jeg sto, der har løperne to muligheter: De kan legge seg til venstre, da hopper du kort, eller de kan legge seg til høyre, og risikere det lange hoppet. Der ga Kjetil gass og svevde, langt. Han valgte en linje som medførte litt mer risiko, der det hadde vært «enklere» å finne en mer behagelig linje, sier Tjørhom til Dagbladet.

Det vil han gjerne se mer av.

Må risikere mer

Aksel Lund Svindal, sesongens beste utforkjører i verdenscupen, har snakket om det flere ganger. Er du jevnlig med i toppen, får du marginene med deg til slutt.

Det ville ikke falt Kjetil Jansrud inn å klage på bronsen i går, men han lot seg nå tross alt irritere over at det bare var ti små hundredeler opp til gullet.

Håvard Tjørhom mener nettopp aggressiviteten og offensiviteten Jansrud viste i Sotsjis første renn, er det som må være konsekvent for at Jansrud skal komme opp på det nivået Lund Svindal snakker om.

- Han må kanskje risikere litt mer enn det han har gjort fram til nå. Han føler jo han har vært inne på det riktige sporet til tider, men Aksel klarer å gjøre det gang etter gang. I fartsdisiplinene kreves det erfaring, og det kommer litt med årene, sier landslagssjefen.

- Kjetil har vært flink til å pushe seg selv, men det er veldig positivt å se ham velge den innstillingen nå, forholdsvis så kort tid etter en korsbåndsskade, sier han.

Aldri sett bakover

Det var nettopp på grunn av korsbåndskaden Jansrud rettet på seg selv hver gang han uttrykte litt skuffelse over at det ikke ble gull.

Han kastet lange blikk mot toppen av pallen da han skulle innta det laveste steget på podiet, men med tanke på at det er mindre enn et år siden han lå med ødelagt kne på en klinikk i Drammen, kan OL-bronse aldri bli noe annet enn en opptur.

- Det har vært en kul vei, og jeg har aldri sett meg bakover. Jeg har sett framover hele tiden, steg for steg. Bronsen er det håndfaste beviset for at den jobben jeg har gjort er god, sier Kjetil Jansrud, som gjerne ville dele gullet med «verdens beste hjelpere» i støtteapparatet.

- Veien hit har vært kronglete, men vi idrettsutøvere er veldig priviligerte som vet at vi kan få støtte av de aller, aller beste, sier han.

- Den største jobben har han gjort sjøl, fastslår landslagssjef Håvard Tjørhom.

En ting er jobben Jansrud har gjort, den står det stor respekt av, men Tjørhom husker også hvordan bronsehelten kom ut av sykehuset i Schladming etter skaden.

- Neste dag sa han at «det er nå veien til Sotsji begynner». Han mente det. Mange gode hjelpere, ja, men det pågangsmotet han har vist har gjort at det er enkelt å hjelpe ham. Alle dagene har nok ikke vært like lette, men utad har han vært imponerende, sier Tjørhom.

Monday, February 10th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments