Da hun tok av seg hijaben, løp den australske kvinnen etter henne: «Ta den på deg igjen»

(Dagbladet): Samtidig som det ble kjent at mannen som hadde tatt til seg et ukjent antall gisler og holdt dem fanget på en kafé i Sydney var muslim, satt australske Rachael Jacobs ved siden av en muslimsk kvinne på toget.

Stille og rolig tok kvinnen av seg hijaben sin.

«Jeg løp etter henne. Jeg sa «ta den på igjen. jeg skal gå med deg», sa Rachael etter å ha tatt igjen kvinnen på vei ut av toget.

Gråt

Kvinnen begynte å gråte. Hun klemte Rachael i ett minutt, før hun gikk sin vei.

På Facebook fortalte Rachael fortalte venner og kjente om det rørende møtet. Samtidig kjempet omlag 16 mennesker for livet og friheten inne på kafeen i den australske storbyen.

Det tok ikke lang tid før Rachaels historie startet en ny bevegelse i sosiale medier.

«Hva med å starte en hashtag?» foreslo Twitter-brukeren SirTessa.

#illridewithyou

Nå koker sosiale medier over med støtteerklæringer under hashtaggen, emneordet, #illridewithyou, til støtte for muslimer som føler seg utsatt, hetset eller utrygge som følge av gisselaksjonen mot den selverklærte sjeiken fra Iran.

Siden gisseltakeren forlangte et ISIL-flagg og det lenge ble spekulert i om han faktisk samarbeidet med terrororganisasjonen, skal mange muslimer ha fryktet for sin egen sikkerhet i den australske storbyen mens gisselsituasjonen pågikk.

Med ordene «jeg skal sitte med deg», tilbyr australierne nå å reise sammen med mennesker ikledd religiøse klær.

Flere har også limt en hvit lapp med #illridewithyou på veskene sine, slik at folk kan se at de ikke trenger å være alene eller engstelige.

Tre døde, også gisseltakeren

Etter over 16 timer gisselsituasjon, gikk politiet etter skuddlyder inn i kafeen. De kastet sjokkgranater inn i bygget, og flere skuddsalver ble avfyrt. Flere personer kom løpende ut like før, og noen hadde kommet seg ut flere timer tidligere.

19-tida mandag, norsk tid, ble tre personer, inkludert gisseltakeren, bekreftet omkommet.

På en pressekonferanse i 19.45-tida ble det stillt mange spørsmål rundt hvorfor politiet valgte å gå til væpna aksjon.

- Hadde ikke politiet gått inn da de gjorde det, ville flere liv ha gått tapt. De mente det var riktig tidspunkt å gå inn, og derfor gjorde de det. Politiet hadde hørt flere skudd, og det gjorde at de valgte å brukte nødplanen sin. Det betydde at de måtte gå inn. Nå er ikke tida til å spekulere eller kritisere avgjørelsene som ble tatt. Vi har fortsatt mye jobb å gjøre, sa North South Wales’s politisjef, Andrew Scipione.

Monday, December 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments