Da fotografen leverte bildene til redigering, forventet han ikke dette

(Dagbladet): – Bildene er klossete etterbehandlet, sier fotograf Knut Jenssen til Dagbladet.

Tidlig forrige uke tok Tromsø-fotografen boligbilder for DNB Eiendom. Ute var det tett tåke og liten sikt. Så mye tåke at det massive fjellet i bakgrunnen ikke syntes på bildene.

Det var iTromsø som omtalte saken først.

Da bildene ble sendt til boligmarkedsføringsbyrået Inviso, gjorde de som de alltid gjør: byttet ut den grå og kjedelige himmelen med en blå himmel.

Med det «forsvant» også fjellet – selv på en tilsynelatende godværsdag.

- Å endre fra grå til blå himmel er én av tingene vi mener er innafor. Den andre er å redigere inn flammer i peiser. Men for bilderedigererne våre så det ut som tåke, sier daglig leder Pål Roppen til Dagbladet.

- Finere

- Det vi skulle gjort, var å få informasjon av fotografen om at det lå et fjell der, at det ikke var tåke. Men vi laster opp en million bilder i året, så en sjelden gang skjer slikt, sier Roppen.

Grunnen til at mørke og grå bakgrunner redigeres blå, er ifølge Invios daglige leder enkel:

- Det er mange steder i landet der det ikke akkurat er overkapasitet på pent vær. Folk som skal selge boligen sin synes det er finere med blå himmel. Normalt endrer vi ikke landskapet når vi gjør det. Og vi er egentlig «trent» i slike problemstillinger, siden sånt dukker opp ofte i Romsdal, Molde-området og mange andre steder. Vi pleier å passe på at vi ikke fjerner fjell, sier Roppen.

Han synes saken er alt annet enn festlig.

- Det er kjedelig. Vi jobber jo etter en målsetting om å ikke ha noen feil, så når vi oppdager sånt blir det tatt veldig seriøst. Vi setter oss ned og finner ut hva vi kan gjøre i framtida. I dette tilfellet handler det om kommunikasjon. Vi synes ikke det er morsomt i det hele tatt, men det kan skje feil når vi håndterer så mange bilder i året, sier han.

- Bedt dem gjennomgå bildene

Det er nå tatt nye bilder til annonsen, der fjellet synes godt i bakgrunnen.

DNBs daglige leder i Tromsø, Tomi Christian Johansen, sier til Dagbladet at hendelsen har gjort dem oppmerksomme på å ettersjekke det som kommer inn til dem.

- Vi er opptatt av at bildene vi viser fram samsvarer med eiendommens faktorer, sånn som et fjell. Dette er svært uheldig, og vi har vært i kontakt med Invisio og bedt dem gjennomgå bildene flere ganger før de sender dem over til oss.

- Og så må selvfølgelig også vi bli enda bedre på å se over bildene før vi legger dem ut, sier han til Dagbladet.

Thursday, September 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments