Connor (19) døde etter ett drag med Spice. Foreldrene rører en hel verden

(Dagbladet): En lørdagskveld i juli i år prøvde Connor Reid Eckhardt fra California det narkotiske stoffet Spice for første gang. 19-åringen kollapset, og ble erklært hjernedød etter kort tid. Fire dager senere døde han, da familien valgte å koble ham fra respiratoren.

Nå har Connors familie lagt ut en video fra sønnens gravsted, hvor de advarer andre mot å ta det syntetiske stoffet.

- Endret alt

- Jeg vet at det kan ha vært ekstremt gruppepress eller andre grunner til at du ville gjøre dette, men ett hint av Spice og det endret alt, forteller pappa Devin Reid Eckhardt i videoen de har lagt ut på en Facebook-profil i sønnens navn (se hele videoen øverst i saken).

Han og Connors mor Veronica har siden sønnens død startet kampanjen «Do It 4 Connor», for å bevisstgjøre farene ved bruk av stoffet. Spice er samlebetegnelsen på de relativt nye rusmidlene syntetisk hasj eller syntetisk cannabis, som gir en cannabis-lignende rus.

Stoffet har i flere år vært mulig å kjøpe i butikker og bensinstasjoner i USA, samt på nett, og kommer oftest i pulverform som røykes i piper eller i sigaretter.

Ti overdoser på én uke

Sverige er et av landene som har merket økende bruk av stoffet. Bare i forrige uke ble fjorten ungdommer sendt til sykehus etter Spice-overdoser. I flere tilfeller var tilstanden livstruende, skriver SVT Nyheter.

- Faren med Spice er at det er en sammensetning av mange forskjellige stoffer. Og flere av dem man har undersøkt, er betydelig sterkere og farligere enn cannabis, sier narkotikaekspert Kai Knudsen ved Sahlgrenska Universitetssykehus til Metro.

Spice øker stresshormonene i kroppen og kan lede til at man kollapser. Man kan også få kramper og organskader på nyrer og lever.

Ifølge Fredrikstad Blad øker antall beslag av det narkotiske stoffet også i Norge.

- Mengden beslag av det farlige rusmiddelet Spice har økt voldsomt. Beslagene blir ikke gjort her på Svinesund, men av tjenestemenn som sjekker posten inn til Norge på Gardermoen eller i Oslo, sier tollsjef Wenche Fredriksen til avisa.

Toll- og avgiftsdirektoratet var ikke tilgjengelig for Dagbladets spørsmål tirsdag.

Tuesday, November 4th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments