Arsenal – Manchester City 2-2 (0-1)

(Dagbladet): Frank Lampards debut for Manchester City måtte nøye seg med å havne i Danny Welbecks skygge på Emirates.

Men han endte opp med å måtte nøye seg med poengdeling mot City i Arsenal-debuten.

Arsene Wenger lot nyervervingen fra Manchester United få sin debut fra start – på spissplass.

I midtuken scoret Welbeck to i Englands EM-kvalifiseringskamp mot Sveits. Og også i dag var det tydelig at det klødde i beina på 23-åringen.

Allerede i det tolvte minutt var Welbeck nær ved å sende publikum på Emirates til himmels – men dessverre for The Gunners-fansen endte det bare med pustestopp i et par sekunder.

I stolpen

Etter en feil av Citys David Silva endte ballen opp hos Welbeck, som alene mot Joe Hart. Spissen sendte i vei en chip over City-keeperen – og så ut til å finne nettmaskene – men dessverre for 23-åringen fant ballen stolpen.

- Verdens lengste sekund. Og så sto stolpen i veien!, nærmest skrek TV2s kommentator Øyvind Alsaker da Welbeck fikk sin første store Arsenal-sjanse.

Frank Lampard, som er på utlån til Manchester City fra New York City, markerte seg først i det 21. minutt. Etter en takling av Aaron Ramsey fikk 36-åringen se det gule kortet.

Agüero-scoring

Etter en frisk start av Arsenal, kom City på flere gode kontringer. I det 28. minutt endte det med mål. Etter en flott kontring endte ballen opp hos Jesus Navas på høyrekanten. Inne i boksen kom Sergio Agüero på et perfekt løp – og hadde ingen problemer med å sette 1-0-scoringen inn bak Wojciech Szczesny.

Det var, ifølge Opta, Navas sin første assist noen gang utenfor Ethiad i Premier League.

Etter scoringen overtok gjestene føringen en periode – og var også nær ved å øke til 2-0 ved David Silva, men greide ikke å få satt ballen til side for Szczesny.

Før pause var Arsenal godt med i kampen igjen, men greide ikke å få uttelling før det ble blåst for pause på Emirates.

Wilshere og Sanchez

Over i andre omgang ble det stanging fra begge lag. Og i det 63. minutt, satt utlikningen for Arsenal.

Etter forarbeid at Aaron Ramsey, kom Jack Wilshere seg fri og fikk lobbet ballen over Joe Hart – til 1-1. Og vel ti minutter senere var kampen snudd.

På 2-1-scoringa var det Jack Wilshere som sto for assisten – mens Alexis Sanchez puttet sin tredje for Arsenal etter overgangen i sommer. Etter en heading fra Wilshere fikk chileneren stå fri på bakerste og bredside ballen inn bak Hart – til enorm jubel blant publikum på Emirates.

Vel ti minutter før full tid fikk Arsenal nok et navn på skadelista si: Mathieu Debuchy. Franskmannen fikk en stygg overtråkk, og måtte ut på båre.

- Han blir nok borte en stund, konkluderte Alsaker fra kommentatorbua.

Poengdeling

Og som om ikke det var en stor nok smell for Arsenal, så ble livet enda surere noen minutt senere.

På en corner sju minutter før full tid fikk Martín Demichelis gå opp og stange inn utlikningen for gjestene fra Manchester.

Welbeck ble byttet ut like etter at han hadde hatt en stor sjanse til å avgjøre for Arsenal – og deretter smalt det i stolpen hos Arsenal – etter et skudd fra Citys Aleksandar Kolarov.

Og mer stolpe skulle det bli for City. Etter et innlegg fra Silva, dunket ballen borti Edin Dzeko – før ballen igjen fant veien til en Arsenal-stolpe.

På overtid var Arsenal virkelig heldig med at det ikke endte med City seier, etter at Nasri ble avblåst for offside etter at ballen hadde funnet nettmaskene.

Dermed ble det poengdeling på Emirates – noe neppe noen av lagene er særlig fornøyd med.