Carl I. Hagen er fortsatt nummer én i Oslo

(Dagbladet):- Jeg har en lang politisk fortid. Dere avgjør om jeg har en politisk framtid, var den siste setningen fra Carl I. Hagen til nominasjonsmøtet til Oslo Frp, før han gikk ned fra talerstolen og i påvente av dommen.

Hagens fire minutter lange appell til sine egne, etterfulgte appellen til partiveteranens utfordrer, Camilla Wilhelmsen. Han ble avbrutt av applaus sju ganger, hun fem.

Deretter ble stemmegivningen til 85 Oslo-Frp-ere talt opp, og omlag klokka 18.20 var det klart: Carl I. Hagen gikk seirende ut av kampvoteringen mot Wilhelmsen med 47 mot 38 stemmer.

Kritikk

Sjelden har et nominasjonsmøte i et fylkeslag fått større oppmerksomhet enn kveldens møte i Oslo Frp.

Frp-veteran Carl I. Hagen var vraket fra topp-plassen på kommunevalgslista, til fordel for Camilla Wilhelmsen, som i januar i år også ble ny leder i Oslo Frp etter Christian Tybring-Gjedde.

En sterkt kritisert valgkomité i Oslo Frp, ledet av nettopp Tybring-Gjedde, hadde på forhånd varslet at de på kveldens nominasjonsmøte kom til å begrunne vrakingen av Hagen som fylkeslagets ubestridte nummer én.

Hagens støttespillere har brukt ord som ureint, råttent og ufint om det som omtales som et politisk spill for å fjerne partiveteranen.

LES OGSÅ: Disse 100 avgjør Carl I. Hagens skjebne

- Carl I. Hagen er partiets nestor og soleklare nummer én gjennom 40 år. Alle vi som er her, har alt å takke Carl for, sa Tybring-Gjedde.

Uten å nevne kritikken med et ord, inntok han talerstolen og redegjorde for nominasjonskomiteens innstilling på Wilhelmsen på førsteplass, Tommy Skjervold som byrådslederkandidat, og med Hagen på tredjeplass.

Leder i gamle Oslo Frp, Sigurd Fredeng, hadde tidligere gått opp på talerstolen med en stor Carl I. Hagen-button på skjorta, og varslet benkeforslaget på partiveteranen. 

Dermed var det klart for duell mellom partiveteranen og fylkesleder Camilla Wilhelmsen, som til daglig er rådgiver for Frp’s bystyregruppe – som Hagen leder.

- Jeg vil svært gjerne beholde plassen som jeg fikk for fire år siden, som nummer  én på lista. Jeg vil være med i kampen mot Arbeiderpartiet, som vil gjeninnføre eiendomsskatten i Oslo. Det skal vi, som Camilla sa, stoppe, sa Hagen til applaus

Benkeforslag på Hagen

Fire av lokallagene – Grünerløkka Frp, Alna Frp, Gamle Oslo Frp og Bjerke Frp – hadde på forhånd varslet at de ville fremme forslag på Hagen som listetopp.

Det har knyttet seg stor spenning til hvor mange av de øvrige lokallagene som ville støtte Hagen. Det viste seg at et solid flertall var uenig med nominasjonskomiteen, og sikret Hagen ny topplassering for Frp i Oslo.

Monday, December 1st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments