Canada Goose om jakke-nekten på norsk utested:De virker feilinformert

(Dagbladet): Utestedet Felix i Lillehammer vil nekte gjester med Canada Goose-jakker adgang til utstedet deres fordi de mener jakkegiganten driver med dyremishandling.

 - Canada Goose-jakker er per i dag kanskje det mest brukte klesplagget i kategorien «klær som er skapt av lidelser». Det har på mange måter blitt et symbol på dyremishandling, sa Eirik Norheim på Felix til Gubrandsdølen Dagningen i går.

I en pressemelding på Facebook viste han til dyrvernorganisasjonen NOAH, som hevder at jakkene har coyote-pels etter at dyret har blitt fanget med fotsakser, som forårsaker unødvendig mye lidelse.

- Feilinformasjon

Gåsejakke-produsenten mener Norheim på Felix og de som mener det samme som han tar feil.

- Jeg respekterer Felix´ standpunkt, men jeg føler de er feilinformert, sier talsmann Jeffrey Leopold for Canada Goose Norge til Dagbladet.

Han mener deres produkt står for det motsatte av dyremishandling.

- Vi er sterkt forpliktet til en human håndtering av dyr, sier Leopold, som sier han ikke har vært i kontakt med Norheim eller andre ved utestedet Felix i Lillehammer etter at de la ut pressemeldingen.

- Jeg har ikke vært i kontakt med dem. Jeg setter pris på andres meninger, sier han, før han igjen mener de må være feilinformert.

Forfølger ikke utested

- Vi benytter ikke dyr fra dyrefarmer. Vi støtter det kanadiske folk som gjennom århundrer har hatt en tradisjon for fangst av pelsdyr og som er strengt regulert av myndigheter både lokalt og sentralt. De moderne fotfestefellene holder dyra uten få eller ingen skader. Gammeldagse feller med ståltenner finner man bare på museer, sier Leopold.

Han tror ikke utestedets gåseboikott vil påvirke salg eller popularitet i Norge. De kommer heller ikke til å forsøke og forfølge utestedet juridisk.

- Vårt fokus er å lære folk hva som er korrekt informasjon, sier han.

Monday, January 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments