- Cameron sammenlignet Putin med Hitler

Storbritannias statsminister David Cameron sammenlignet nylig Russlands president Vladimir Putin med Adolf Hitler, ifølge en italiensk avis.

Under EU-toppmøtet i helgen advarte Cameron mot å gjøre samme feil som i München i 1938, skriver La Repubblica. Det var i München den daværende britiske statsministeren Neville Chamberlain møtte Hitler og hevdet å ha sikret fred i Europa.

Camerons uttalelse er også omtalt i den britiske avisen The Guardian. Statsministeren skal ha understreket at Putins krav i Ukraina ikke kan innfris.

- Han har allerede tatt Krim, og vi kan ikke la ham få ta hele landet, skal Cameron ha sagt.

Prins Charles luftet noen av de samme tankene i det han trodde var en privat samtale i Canada i mai i år privat samtale i Canada i mai i år. Han ble vist rundt på et immigrasjonsmuseum i Halifax av 78 år gamle Marienne Ferguson. Etterpå sa hun følgende til Daily Mail.

- Jeg hadde akkurat vist han utstillingen og snakket med han om min egen bakgrunn og hvordan jeg kom til Canada da prinsen sa «og nå gjør Putin nesten det samme som Hitler».

Putin kritiserte senere den godt voksne britiske prinsen.

- Hvis han faktisk sa det, er det uakseptabelt og jeg er sikker på at han skjønner det, da han er en mann med manerer. Han er en velutdannet mann.

- Det er ikke kongelig adferd. Det er ikke noe monarker gjør. Men vi har sett mye de siste årene, så det er ikke noe som overrasker meg lenger, sa Putin og la til:

- Det minner meg om et godt ordtak: «Du er sint. Det betyr at du har feil», sa han, ifølge Guardian.

Italienske La Repubblica meldte for øvrig mandag at Putin i en telefonsamtale med EU-kommisjonens president José Manuel Barroso skal ha sagt at «han kunne ta Kiev på to uker». Russerne sa i går at Putin ikke mente dette.

(NTB/Dagbladet)

Wednesday, September 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments