Bruker hundre tusener for å likne sine idoler

(Dagbladet): Tidligere denne måneden gikk den Japan-bosatte 25-åringen Penny Brown ut og fortalte at hun er besatt av tegnefilmfiguren Jessica Rabbit.

For å likne mer på sitt idol tok Brown i 2012 på seg et korsett, og lot det sitte stramt rundt midjen 23 timer i døgnet i fire måneder i strekk. Hun har også gjennomgått to brystoperasjoner de siste årene.

Brown er imidlertid ikke den første som legger seg under kniven i håp om å bli betraktelig mer lik en kjent figur eller person.

Ken-dukka

Justin Jedlica har lagt flere hundre tusen kroner på operasjonsbordet for å bli så lik Barbie-dukkas «kjæreste» Ken som mulig. 

Bare fire dager etter at han fylte 18 år, opererte han seg for aller første gang. Det startet med nesa, og siden den gang har han gått gjennom over 90 operasjoner. 

Blant annet har han fått brystimplantat, skulderimplantat og ellers lagt implantater i store deler av kroppen. 

Det å bli omtalt som den «menneskelige Ken-dukka» er noe han tar som et stort kompliment.

- Ken-dukka er for barn på en eller annen måte bildet på mannlig skjønnhet, sier han.

Hittil har han brukt rundt 100 000 dollar, hvilket tilsvarer over en halv million norske kroner på de ulike operasjonene.

Vil være Barbie

Også russiske Valeria Lukyanova (24) gjør alt for å likne ei Barbie-dokke.

24-åringen forsvarer seg selv ved å hevde at utseendet hennes skyldes at hun sulter seg selv, daglige besøk på treningssenteret og at hun har operert brystene to ganger. 

Tidligere i år uttalte Lukyanova at hun ville bli en såkalt «lufterianer», hvor hun skulle forsøke å slutte å spise og drikke, og bare leve på på lys og luft.

Professor og psykolog Willy-Tore Mørch har tidligere advart mot den sære trenden, og kalte denne form for «seksualisering av unge jenter gjennom det å sminke seg og kle seg på denne dokkeaktige og forførende måten» svært problematisk. 

Norsk Elvis

Den norske Elvis-imitatoren Kjell Henning Bjørnestad har på likhet med de andre operert seg for å ligne på sitt idol.

Første gang han opererte seg var i 1994, og i 2006 ble han kåret til Europas beste Elvis-imitator under en konkurranse. 

- Det begynte i det små. Først farget han håret sort og begynte å kle seg som Elvis, men etter hvert ville han gjøre mer, fortalte moren hans, Signhild Bjørnstad, i et tidligere intervju med Hjemmet.

- Jeg skjønte at jeg måtte gjøre noen kosmetiske justeringer, og tok min første operasjon da jeg var 20, sa Bjørnstad.

Vil likne Justin Bieber 

Den Los Angeles-bosatte låtskriveren Toby Sheldon (33) er også en av dem som har fått mye oppmerksomhet for å skulle etterligne sitt idol.

Sheldon hadde lenge et stort ønske om å likne på popstjerna Justin Bieber, og bestemte seg for å gjøre en rekke justeringer.

- Noen mennesker bruker pengene sine på stilige biler, eller store hus. Jeg bruker pengene mine på operasjoner for å likne på Justin Bieber, fortalte Sheldon i TV-programmet «My Strange Addiction». 

Han har blant annet brukt rundt 700 000 kroner på å operere øyelokkene, forminske haken og ta hårtransplantasjon.

- Jeg ser bedre ut enn Pamela

Møter du Carolyn Anderson (28) på gata, som har byttet etternavn for anledingen, er det ikke vanskelig å skjønne hvem hun prøver å kopiere. 28-åringen fra Liverpool gjør nemlig alt hun kan for å etterligne «Baywatch»-stjerna Pamela Anderson (46).

Etter 14 år med operasjoner og over 200 000 kroner fattigere, er den britiske jenta fortsatt ikke fornøyd.

- Dette er en fulltidsjobb, og det er alltid noe mer å fikse på. Det høres kanskje ekstremt ut, men jeg er villig til å gjøre alt som skal til for å opprettholde denne karakteren. Jeg syns faktisk jeg ser bedre ut enn Pamela nå, forteller Liverpool-jenta til Daily Mail.

Carolyn Anderson har blant annet farget håret platinablondt, fylt opp brystene med silikon, tatt botox, tannbleking, og en rekke plastiske justeringer. I tillegg bruker hun over fire timer i uka på solarium.

En brasiliansk 25-åring som pleide å gå under navnet Max, kaller seg nå Xiahn. Brasilianeren ble nemlig oppslukt av koreanernes ytre etter å ha studert der i et år, noe som resulterte i at han i dag ikke er til å kjenne igjen.

Xiahn har nemlig gjennomgått ti operasjoner for å ligne mest mulig på en koreaner, blant de en omfattende øyeoperasjon.

- Det finnes en haug av forskjellige «stiler» for asiatiske øyne. Jeg gjennomgikk en av de mest smertefulle, men i dag er jeg veldig fornøyd med resultatet, forteller brasilianeren til Metro.

25-åringen vil etter hvert bosette seg i Sør-Korea på fast basis og lære seg språket. Men han føler seg fortsatt som en brasilianer.

- The finnes uendelig mange mange mennesker i Brasil som kommer fra mer enn ett land. Så selv om jeg har endret øynene mine, vil jeg alltid være fra Brasil, forteller han.

Friday, June 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments