Bruker du snapchat? Da bør du kanskje være forsiktig…


(Dagbladet): Foto- og videodelingsappen Snapchat har blitt svært populær det siste året, men det har også blitt avdekket en rekke sikkerhetsfeil ved appen.

Når man mottar et bilde eller en video i Snapchat,er det bare mulig å se dette i noen få sekunder, før det forsvinner.

Fant 4,6 millioner telefonnummer

I 2013 ble det flere ganger advart mot at bildene man sender ikke nødvendigvis blir borte for alltid, selv om selskapet hevder at dette er tilfellet.

Blant annet kom det i oktober en ny app på markedet som gjorde det mulig å lagre bildene og videoene man mottar og se dem når man vil, uten at avsender får vite noe som helst.

I fjor kom det også fram at selv om Snapchat sletter bildene fra sine servere, så blir de ikke borte fra telefonen, de er bare gjemt i en mappe. Den 24 år gamle studenten Richard Hickman avslørte overfor Business Insider hvordan man enkelt kunne finne dem igjen.

Nå har det igjen dukket opp en ny svikt i Snapchats sikkerhetssystem. En gruppe anonyme hackere har nemlig avdekket telefonnummer, lokasjonen og brukernavnene til 4,6 millioner amerikanske brukere av appen. Dette for å sette fokus på Snapchats sikkerhetsmessige problemer, ifølge Daily Mail.

Sensurerte opplysningene

Databasen med telefonnummerene ble offentliggjort en knapp uke etter at Snapchat hevdet at de hadde rettet opp i en tidligere feil, som også skal ha kunnet satt brukeres personlige opplysninger i fare, skriver avisa.

«For nå har vi sensurert de to siste sifrene i telefonnumrene for å unngå spam og misbruk», skrev hackerne på nettsiden der de offentliggjorde listene over brukeres private informasjon.

Da en annen gruppe tidligere oppdaget sikkerhetsfeil ved Snapchats systemer, svarte selskapet dette i et blogginnlegg:

«I løpet av det siste året har vi iverksatt ulike sikkerhetstiltak for å gjøre det vanskeligere å finne brukeres private informasjon. Vi har nylig satt igang ekstra tiltak og vil fortsette å gjøre forbedringer for å bekjempe spam og misbruk.»

Thursday, January 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments