- Broren (19) er så skadd at han ikke kan avhøres

(Dagbladet): Storebroren til 17-åringen som er siktet for drapsforsøk, er så skadd at politiet fortsatt ikke har fått avhørt ham.

- Vi kan ikke snakke med ham, tilstanden hans er fortsatt uavklart og kritisk som følge av de omfattende stikkskadene han er påført, sier Grete Lien Metlid til Dagbladet sent lørdag kveld.

Lederen av seksjon for volds- og seksualforbrytelser vil ikke gå nærmere inn på hva slags gjenstand eller våpen som er brukt for.

- Han har skader som gjør at det vil ta tid før vi får en avklaring, sier hun.

- Begynner å få en forklaring

Politiet rykket fredag morgen ut etter melding om en voldsepisode i et eksklusivt villastrøk på Bekkelaget i Oslo.

Der fant de en stikkskadd far og sønn (19). Lillebroren (17) ble i dag varetektsfengslet i to uker. Han har erkjent de faktiske forholdene.

- I dag fikk faren hans forklart seg, uten at vi vil gå inn på hva han sier. Men det er viktig og nyttig informasjon for politiet: Nå har vi siktedes forklaring og farens forklaring, så vi begynner å få en forklaring på hendelsesforløpet, sier Metlid.

Det foregår fortsatt tekniske søk i familieboligen.

- Det er selvfølgelig gjort en del beslag. Vi sikrer spor som sendes til analyse, sier Metlid.

PC og mobil

- Søker politiet etter spor i 17-åringens mobiltelefon eller eventuelle PC?

- Vi gjør selvsagt flest mulige undersøkelser rundt gutten som er sikta. Det er rutinemessige ting vi gjør i den type alvorlige saker, sier hun.

Samme morgen som voldsepisoden fant sted i villaen på Bekkelaget, begynte ryktene å svirre i brødrenes miljøer. Noen av de som står 17-åringen nærmest – fotballagkameratene – er tilbudt psykologhjelp.

Senest kvelden før, spilte den drapsforsøk-sikta tenåringen fotballkamp med guttene han har trent med opp til fem ganger i uka.

- Vi har informert dem om det vi vet har skjedd. Det er selvsagt mange rykter på SMS og andre steder, så vi ønsket å si det vi faktisk vet med ressurspersoner tilstede, sier treneren til Dagbladet.

For politiet gjenstår fremdeles en rekke spørsmål.

- Vi foretar tekniske undersøkelser, og vi holder fortsatt på i huset. Vi snakker også med flere av personene rundt siktede, for å få et innblikk i hvordan ting har vært i det siste – og om det er noen forklaringer på det som har skjedd, sier Metlid.

- Gjenstand som er brukt

- Alt som går på ham, er i fokus. Hans fysiske og psykiske helse er også noe vi jobber for å kartlegge.

Saturday, September 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments