Bondesjefen: Kjøp inn egg i morgen formiddag

Norsk Bondelags medlemmer vil blokkere alle landets ni eggpakkerier fra torsdag morgen i protest mot statens tilbud i jordbruksoppgjøret,

Vi blokkerer eggpakkerier rundt om i Norge for å synliggjøre at norsk mat i butikkhyllene ikke er en selvfølge. Spesielt ikke etter regjeringas tilbud i jordbruksforhandlingene, sier leder i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke.

Det har i dag vært lokale og fylkesvise aksjoner over hele landet. Nå trappes altså aksjonene opp.

Bjørke vil ikke si hvor mange bønder som skal delta i aksjonene eller hvordan blokaden praktisk skal gjennomføres.

- Kjøp inn egg torsdag formiddag, er Bjørkes råd til dem som vil sikre seg eggerøre til 17. mai, sier Bjørke til NTB.

Bondeorganisasjonene valgte tirsdag å bryte landbruksforhandlingene fordi de mener tilbudet fra staten er altfor dårlig. Regjeringen tilbyr bøndene en økning på 150 millioner kroner fra i fjor, noe som bare er en tidel av bøndenes krav til ny landbruksavtale.

- Vi vil ha et bærekraftig og framtidsretta jordbruk som utnytter gras-, korn- og beiteressurser over hele landet. Regjeringa svarte med et tilbud hvor de tar midler fra mange små og mellomstore familiebruk over hele landet, og gir til få store bruk i sentrale strøk. En slik utvikling vil endre det Norge vi kjenner i dag, og gir ikke økt matproduksjon på norske ressurser, sier Bjørke. 

Han sier de ikke har et ønske om å ramme forbrukerne, men at dette er en måte å si klart ifra og vise konsekvensene av at regjeringens politikk kan bli store.

(Dagbladet kommer tilbake med mer)

Wednesday, May 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments