Bøndene setter inn traktorer i kampen mot flammene

AURE/OSLO (Dagbladet): Lokalbefolkningen på Skardsøya gjør en imponerende innsats for å redde sin egen øy, opplyser politiet.

- Det er mange frivillige som har kommet med hjelp. Bønder bidrar med egne traktorer med vannvogner og gjødselspredere. Sammen med brannvesenets kompetanse har de laget en branngate østover, opplyser operasjonsleder Sigvart Sivertsen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

Roser lokalbefolkningen

Takket være denne innsatsen blir politiet trygg på at de vil få kontroll på brannen.

- Vi har tro på at vi kan vinne kampen mot flammene. Det er ingen tvil om at innsats fra de frivillige gjør at det er lettere å føle at man har nok folk og begynner å få kontroll, sier Sivertsen til Dagbladet.

Det er nå utfordringer knyttet til at tåka brer seg, noe som kan sette helikopteret på bakken. Det er rundt 50 mannskaper fra Sivilforsvaret på stedet, i tillegg til brannmannskaper.

Aure kommune har satt kriseledelse på rådhuset, og har også åpnet sentralbordet for befolkningen om de har spørsmål i anledning brannen, opplyser ordfører Ingunn Oldervik Golmen (Sp) til Dagbladet.

- Vi har også etablert et evakueringssenter på Vihals grendahus, der det nå er 50 samlet, opplyser Golmen til Dagbladet i 19.30-tida.

Mange bidrar

Hun bekrefter at mange av innbyggerne på Skardsøya bidrar i kampen mot flammene.

- Det er mange som bidrar frivillig, spesielt bøndene som bidrar med traktorer med gjødselspredere som brukes til å fukte landskapet.

Det er uklart hvor mange som befinner seg på Skardsøya, men det bor 200-300 i selve Skardsgrenda, opplyser Golmen.

- I tillegg er det mye fritidsboliger, og det er langhelg og fint vær så det er mange her.

Thursday, May 29th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments