- Bøddelen som halshogde James Foley er identifisert

(Dagbladet): Den britiske avisa The Sunday Times melder i søndagens papirutgave at den mye omtalte bøddelen på videoen av frilansjournalisten James Foley (24) nå er identifisert.

Avisa oppgir ikke hvem denne personen er, men siterer anonyme kilder fra etteretningstjenestene M15 og M16 som hevder at britene nå kjenner identiteten til bøddelen.

Nyheten om halshoggingen av den amerikanske journalisten James Foley (42), ble kjent etter at Den islamske stat (IS) la ut en video 19. august som viste det som skal være henrettelsen av Foley, som forsvant i Syria i november 2012.

I videoen er det en mann i sort heldekkende drakt med tilsynelatende britisk aksent. Denne videoen har skapt stor oppmerksomhet, og statsminister David Cameron avbrøt sin ferie for å undersøke om det var noen britisk tilknytning til drapet av Foley.

23 år gammel DJ

En rekke britiske aviser har spekulert i at mannen kledd i sort på videoen kan være en mann på 23 år, som er tidligere DJ fra London.

Mannen skal i fjor ha flyttet fra en dyr villa vest i London og til Midtøsten for å kjempe for IS.

23-åringen skal tidligere ha vist frem bilder av seg selv på sosiale medier hvor han holdt et avkappet hode i hånda.

Forsøkte å redde ham

Ifølge The Wall Street Journal gjennomførte amerikanske spesialstyrker tidligere i sommer et mislykket oppdrag i Syria hvor målet var å redde en rekke amerikanske statsborgere som ble holdt fanget av terrorgruppa.

Et av disse gislene skal ha vært journalisten Foley (42).

Philip Balboni, ansvarlig redaktør og president i GlobalPost, en nettavis Foley arbeidet for, sier at kidnapperne krevde en løsesum fra Foleys familie og GlobalPost på 132,5 millioner dollar, altså rundt 850 millioner norske kroner.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvordan de svarte på dette kravet, men sier at all kommunikasjon ble delt med de aktuelle myndighetene.

Amerikanske myndigheter frykter at nok en amerikaner kan bli drept på verste vis. I skrekkvideoen der James Foley blir drept, vises også den amerikanske Midtøsten-journalisten Steven Sotloff. Han har bodd i den islamske verden i flere år, og snakker arabisk.

Sunday, August 24th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments