- Ble torturert, banket opp og holdt fanget i et bur

(Dagbladet): Sersjant Bowe Bergdahl (28), som nylig slapp fri fra fem års Taliban-fangenskap, har forklart at han ble torturert, banket og holdt i bur etter et rømningsforsøk, sier høytstående, men ikke navngitte kilder til nyhetsbyrået AP og New York Times.

- Har har sagt at de holdt ham fanget i et haibur i stummende mørke i flere uker, kanskje flere måneder, sier kilden til avisa.

Historiene som Bergdahl formidler til personalet som behandler ham ved en amerikansk militærbase i Tyskland er foreløpig ikke bekreftet. Dette arbeidet er vanskelig, heter det videre.

Fysisk, men ikke psykisk klar

Legene mener 28-åringen er i fysisk stand til å reise hjem til USA, men fortsatt ikke emosjonelt klar for turen eller en gjenforening med familien. Han har fortsatt ikke snakket med dem, én uke etter løslatelsen, ifølge New York Times.

- Fysisk sett kunne han vært på et fly i morgen, men det er fortsatt et par mentale saker som må på plass: Møtet med familien og medieeksponeringen, sier kilden til New York Times.

Det ble tidligere i dag kjent at FBI etterforsker dødstrusler mot Bergdahls foreldre Bob og Jani Bergdahl.

- Vi samarbeider med lokale myndigheter og tar hver trussel alvorlig, sier FBI-agent William Facer til tv-kanalen CNN, men ønsker ikke å utdype hva truslene konkret inneholder.

Fangebytte

Bergdahl ble frigitt i bytte mot fem fanger ved Guantanamo-fengselet på Cuba, noe som har ført til en storm av kritikk mot president Barack Obama og den sittende administrasjonen.

Bergdahl ble borte fra basen i den afghanske Paktika-provinsen 30. juni 2009 under uklare omstendigheter. En granskning i månedene som fulgte, kom fram til at han dro frivillig og med overlegg.

Enkelte går langt i hevde at han deserterte, noe den amerikanske hæren sier at de ikke kan konkludere med.

- Det krever at vi vet hva formålet hans var, noe som ikke er mulig å få til uten å snakke med ham, sier en kilde til CNN.

Sunday, June 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments