- Bildet ble slettet fordi man så brystene mine

(Dagbladet): For 22-åringen fra Valnesfjord startet det da hun deltok i modellkonkurransen «Top Model» i fjor.

Ble sensurert
Solaker var den eneste som viste brystene da stjernefotograf Nigel Barkley fotograferte de håpefulle modellspirene. Da episoden var sendt på tv la jentene ut bildene sine på Facebook.

- Jeg var superstolt og la ut bildet, og så ble det slett av Facebook! Selv om bildet var high fashion ble det slettet fordi man så brystene mine i sin helhet. Det var da det begynte. Jeg ble litt forbannet, sier artisten og modellen til Dagbladet.

Da hun i dag sto på scenen under Månefestivalen sammen med kusinen, artisten Ida Maria (30), valgte de begge å ta av seg på overkroppen.

Med store kryss tapet over brystvortene bidro de til kampanjen #freethenipple, som protesterer mot at sosiale nettsteder sensurerer bare bryster.

- Fin luft
Solaker postet selv bilde av aksjonen på Instagram.

- Vi fant ut at det var altfor varmt til å spille i t-skjorte, så vi tapet brystvortene. Det er ikke forskjell på bikini og tape. Ida Maria hjalp meg litt med å innføre freethenipplekampanjen i Norge. Jeg er takknemlig, det ble ekstremt gøy, sier hun.  

- Det var fin luft og man trengte ikke å ha på seg noe. Folk i publikum flashet også. Det er helt fantastisk at de gjorde det. Så lenge brystene var tapet ser jeg ingen grunn til at bildene ikke skulle kunne brukes i mediene, sier hun om aksjonen.

- Ikke pr-stunt
Selv synes Solaker det er liten forskjell på menn med store pupper og kvinner som velger å gå toppløse.

- Jeg ser mannfolk sykle nedover Karl Johan med større pupper enn meg. Det ser ikke bra ut. Hvorfor skal det være i orden? Jeg har faktisk ganske fine pupper, så det burde være greit, sier hun.  

Solaker avkrefter at det hele er et pr-stunt.

- Det er en støtte til #freethenipple, sier hun. 

Protesterer
En annen som har gitt sin støtte til aksjonen er Bruce Willis datter, Scout Willis

Hun har lagt ut to bilder av seg selv på Twitter hvor hun er toppløs i protest mot retningslinjene som forbyr kvinner å publisere toppløsbilder.

-  Dette er hva Instagram ikke vil la deg se. #FreeTheNipple, skrev hun.

Sunday, July 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments