Bilder av hvordan Pistorius drepte Reeva lekket og vist på TV

(Dagbladet): Videoen der Oscar Pistorius rekonstruerer hvordan han skjøt og drepte kjæresten Reeva Steenkamp gjennom toalettdøra er lekket.

Og søndag dukket videoen opp på det australske TV-programmet Sunday Night på Channel 7.

Pistorius står i disse dager tiltalt i retten i Sør-Afrika. Der står han i fare for å bli dømt til livsvarig fengsel, om han dømmes for overlagt drap på kjæresten på valentinsdagen i fjor.

Friidrettsstjernen, som løper med proteser, hevder at han trodde kjæresten va en innbruddstyv.

- Invasjon av privatlivet

Rekonstruksjonen av drapet er gjort i huset til Pistorius sin onkels – og utført av et amerikansk selskap som spesialiserer seg på rekonstruksjoner.

I videoen kan man se hvordan Pistorius selv mener han holdt pistolen og skjøt gjennom toalettdøra, hvordan han hentet Reeva ut fra toalettet, og deretter bar henne ned trappen til første etasje – på beinstumpene.

Videoen skal ha blitt laget som en del av forberedelsene for Pistorius sine forsvarsadvokater, og er ikke brukt under rettssaken.

Nå raser Pistorius-familiens advokat. I en pressemlding sier advokat Brian Webber at TV-stasjonen aldri har fått noen tillatelse til å sende rekonstruksjonsvideoen på TV.

- Familien ser på det å vise denne videoen på TV som et utrolig stort tillitsbrudd, og som en invasjon av familiens privatliv, sier advokaten, ifølge Reuters.

Webb understreker at TV-stasjonen har skaffet seg videoen på ulovlig vis.

Ikke psykisk ustabil

Rettssaken mot Oscar Pistorius, som tok en seks ukers pause for at den tiltalte skulle gjennom gå en psykiatrisk vurdering, ble mandag gjenopptatt i Sør-Afrika.

Mandag fortalte det psykiatriske teamet at de mener at 27-åringen ikke var psykisk ustabil da han skjøt Reeva Steenkamp.

Rettssaken mot Sør-Afrikas største idrettsstjerne startet i mars, og er forventet avsluttet iløpet av juli.

Sunday, July 6th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments