Barnefordelingssak i København: Barnefaren og advokaten skutt med avsagd hagle

(Dagbladet): To menn ble tirsdag morgen skutt med et avsagd hagle i eller nær skifteretten i Hestemøllestræde i København. Politiet i København meldte i 11-20-tida at den ene av de to personene ble drept i skuddramaet.

Nå er det bekreftet at var en advokat som ble drept i skyteepisoden i tingretten i København tirsdag, melder NTB.

Advokaten ble drept i skifteretten i København, i et ulykkelig familiedrama om samværsrett. Den andre personen som ble skutt skal være far til barnet som utløste rettstvisten. Han ble kritisk skadd og ligger innlagt på Rikshospitalet i København, skriver BT.dk.

Skuddet ble ifølge opplysninger avisa bt.dk sitter inne med ha blitt avfyrt av morfaren til det barnet som er har utløst striden om samværsrett.

- Det dreier seg om kærligheten til et barn, det gjør det ekstra forferdelig, siger sorenskriver Søren Axelsen til tv2.dk. Barnet og barnets mor skal ikke ha vært til stede i rettslokalene da skuddene ble avfyrt.

Ifølge vitner Jyllandsposten har snakket med ble det løsnet seks-syv skudd fra rettens lokaler.

Politiet har pågrepet en den antatte gjerningsmannen.

Mannen, som ifølge flere danske medier er barnets morfar, ble arrestert av politiet i Vester Voldgade i København ved en dramatisk politiaksjon rundt klokken 10.00 tirsdag formiddag.

Det var et stort politioppbud, både i form av bevæpnede tjenestemenn og kriminalteknikere, i området på baksiden av Københavns Rådhus, hvor flere gater er ble sperret av.

Det er ikke vanlig at personer blir sjekket for våpen før de kommer inn i rettssalen, med mindre det er en spesiell grunn til det.

- Vi sjekker kun dersom det er en egen risikovurdering som slår fast at det er hensiktsmessig. Det har det ikke vært i denne saken, ellers hadde vi gjort det, sier Axelsen ifølge NTB.

Både vitner til skyteepisoden og pårørende vil bli tilbudt krisehjelp.

Saken oppdateres.

Tuesday, September 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments