Barnebortføringen i Kongsvinger: Forsvant fra 60 ansatte i entreprenørselskap

(Dagbladet): Mannen som er siktet for medvirkning til barnebortføringen på Kongsvinger 10. juni, skal rett tilbake på jobb for entreprenørselskapet SB Entreprenør etter at han ble løslatt fra varetekstfengsel onsdag.

Selskapets daglige leder Isa Magomadov (34) regner derimot ikke med at kollega og deleier, den etterlyste og bortføringssiktede Mansur Mahashev (43), dukker opp med det første.

Mahashevs advokat John Chr. Elden bekrefter overfor Dagbladet fredag at hans klient og de to døtrene er i Russland.

De to eier 50 prosent hver av aksjene i selskapet med over 60 ansatte, og det har skapt problemer for daglig leder at medeieren har forsvunnet.

Ikke kontakt

- Magomadov har ikke hatt kontakt med kollegaen siden han forsvant, og min klient synes at situasjonen er beklagelig. Han har samarbeidet med politiet i alle spørsmål, og må etterhvert finne en juridisk løsning på eierforholdene i selskapet, sier Magomadovs talsmann, advokat Lars Erikssen, til Dagbladet.

Slik svarer den ettersøkte Mansur Mahasehvs advokat John Chr. Elden på Dagbladets spørsmål om hvordan hans klient har tenkt å ivareta sine økonomiske interesser i Norge:

- Hans fokus for tiden er på barnas beste og ikke økonomiske verdier.

Også bilen til Magomadovs og Mahashevs kollega i 30-årene ble sett på åstedet. Den ble stanset på Romerike kveld etter barnebortføringen – med eieren ved rattet. Han har sittet to uker i varetekt.

- Lånte bort bilen

Siktelsen for medvirkning til frihetsberøvelse er opprettholdt, men politiet mener det ikke lenger er fare for at han kan forspille bevis. Derfor ble han sluppet fri.

- Han har bedyret overfor sjefen i firmaet at bilen var lånt bort, og at han ikke har noe å gjøre med bortføringen av de to jentene, sier advokat Erikssen.

Hans klient Isa Magomadov sier han har hatt problemer med enkelte kunder etter mediaoverskrifter om at firmaets kontorlokaler i Konows gate i Oslo var tømt dagen etter bortføringen.

Forsvant med firmabil

- Som han forklarte da, har dette ingenting med barnebortføringssaken å gjøre. I likhet med flere andre leietakere, fikk SB Entreprenør leiekontrakten oppsagt fra 1. juni fordi bygget skal pusses opp.

- Nå er SB Entreprenør etablert i nye kontorlokaler i Rælingen, og den gjenværende eieren jobber hardt for at virksomheten skal fortsette som før, sier daglig leder Isa Magomadovs advokat Lars Erikssen til Dagbladet.

En bil som er registrert på firmaet, er etterlyst i forbindelse med at Mahashevs to døtre ble bortført fra fosterforeldrene da de gikk av skolebussen.

Politiet har ikke fått noen sikre tips tips om verken den ettersøkte faren, de to jentene eller firmabilen etter observasjonene på åstedet midt mellom Austmarka barne- og ungdomsskole og Kongsvinger sentrum.

Friday, June 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments