Bare én måned skiller disse to bildene fra grensa mellom Tyrkia og Syria

(Dagbladet): Den syriske grensebyen Kobani har den siste måneden vært gjenstand for massive kamper mellom kurdiske styrker som har forsøkt å holde tilbake jihadister fra den brutale terrogroppa Den islamsk stat (IS).

Organisasjonen for forskning i FN, UNITAR, har hentet inn høyoppløselige satellittbilder som viser de enorme ødeleggelsen i selve byen og i grenseområdene til Tyrkia bare et steinkast unna.

Enorme konsekvenser

I rapporten fra UNITAR skriver organisasjonen at bildene er hentet fra WorldView2-satellitten.

Bildene viser store skader i hele byen og flere bygninger og strukturer som er ødelagt av ammunisjon. Vi kan også se veisperringen flere steder i byen, og ifølge organisasjonen er det knapt registrert biltrafikk i byen med drøyt 40 000 innbyggere.

Satellittorganisasjonen UNOSAT har også registrert at det er skyttergraver og kamplinjer på østsida av byen.

Noen av de mest betegnende bildene er imidlertidig de fra grensa mellom Syria og Tyrkia. Det første bildet er tatt 6. september ved grenseovergangen til Tyrkia. Et relativt øde ørkenområde.

15. oktober er det på den syriske siden av grensa hundrevis av biler. Disse stammer sannsynligvis fra syriske flykninger som har kjørt bilene sine til grensa på desperat flukt fra de dødelige kampene og etterlatt alt de eier.

Se alle bildene fra UNOSAT-rapporten her.

Bombing

Den USA-ledede koalisjonen som kjemper mot IS i Syria og Irak gjennomførte lørdag minst seks luftangrep i området ved Kobani.

Kampene fortsetter å rase samtidig som IS forsøker å beleire byen.

Siden juni har IS erobret store landområder nord og vest i Irak, i tillegg til områder i Syria. I september startet en USA-ledet koalisjon med luftangrep mot IS, både i Irak og Syria. Fredag bombet koalisjonen IS-opprørere og seks angrep traff IS-posisjoner øst i byen, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det skjer dagen etter at den amerikanske sentralkommandoen opplyste at amerikanske krigsfly gjennomførte 14 angrep rundt byen onsdag og torsdag, inkludert det de kalte «vellykkede» angrep på 19 IS-kontrollerte bygninger.

Koalisjonen, som også består av flere arabiske land, har bombardert IS-mål i Irak siden august. I september ble operasjonen utvidet til å gjelde Syria.

Nærmere 200.000 mennesker er blitt drept i den tre år lange syriske borgerkrigen, ifølge FN.

Saturday, October 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments